Situația drumurilor județene afectate de alunecările de teren

Situația lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene afectate de alunecările de teren produse ca urmare a fenomenelor meteo (precipitații abundente și îngheț-dezgheț) și stadiul proiectelor vizând realizarea tronsonului II al centurii ocolitoare a Zalăului și a tronsonului de autostradă ce traversează Sălajul au fost prezentate, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă, de către prefectul Florin Florian și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Călin Forț.

În ceea ce privește stoparea calamităților și repararea drumului DN 1F, km 80+180 – 80+350, proiectul are o valoare de 2,6 milioane de lei, în cadrul lui fiind realizat un aliniament cu 30 de piloți forați de diametru mare și lungime de 18 metri pentru zona adiacentă drumului , respectiv 14 piloți pentru zona parcării. Contractul este realizat în proporție de 86%, mai rămânând de executat turnarea betonului în zona parcării, refacerea drenului longitudinal și refacerea infrastructurii rutiere.

Pentru alunecarea de teren de pe DN 1H km 30+550 – km 62+600 (dealul Vârșolțului), se estimează că lucrările vor începe în aprilie-mai 2019.

De asemenea, au fost finalizate și lucrările de stopare a alunecărilor de teren și repararea drumului DN 1C, în zona Mesteacăn.

Prefectul Florin Florian a precizat că pentru anul 2019 se are în vedere cuprinderea în buget a sumelor necesare reabilitării drumului național DN 1G, care traversează județul pe direcția nord-sud, pe o lungime de 46 de kilometri (Tihău – Tetișu) și care are o stare tehnică precară.

Varianta centurii ocolitoare a municipiului Zalău, proiect finanțat din fonduri europene, este în stadiul de reactualizare a studiului de fezabilitate, întocmire proiect tehnic și detalii de execuție. Se estimează că până la finalul acestui an proiectul va fi avizat în cadrul Comitetului Tehnico Economic la Ministrului Transporturilor. După aprobare, în termen de maxim 30 de zile se va pregăti documentația pentru achiziția de lucrări, procedura de achiziție având o durată estimată de patru luni. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Călin Forț, a subliniat faptul că unul din documentele care au împiedicat până acum realizarea proiectului, avizul de la Ministerul Apărării, a fost obținut, ca urmare a realizării unui studiu balistic, astfel încât nu mai există niciun impediment pentru realizarea șoselei ocolitoare, fără relocarea poligonului militar de la Aghireș.

În ceea ce privește cei 80,7 kilometri ai tronsonului autostrăzii Transilvania pe teritoriul județului Sălaj, se estimează că lucrările ar putea demara, pe secțiunile din județ, în iunie 2019. Pentru tunelul care va străbate Meseșul, în lipsa unor firme românești care pot executa o asemenea lucrare se va căuta un antreprenor străin, atribuirea contractului urmând a se realiza prin procedura de Dialog Competitiv.

2 Thoughts to “Situația drumurilor județene afectate de alunecările de teren”

  1. Anonim

    Prefectul Florin Florian stie bine despre ce vorbeste, el cu familia lui, au pus „in cap” firma CONSINIT ! Binenteles, a final au fost dati afara toti din familie de la conducerea firmei CONSINIT de noul patron Ionita Crecan, care a realizat ca astia il furma maui mult deat fura el !!!!!
    Fort Calin, este prieten cu prefectul, se vede urmatorul primar al Zalaului, in locul lui Ciunt. Asa ca face tot ce poate, da multe declaratii, face multe promisiuni si la final o sa fie doar un mare fffaaassssssss !!!!
    p.s. sa se duc prefectul si pe noul drum inaugurat din Valcau, toata fundatia drumului e praf !! Acele lipituri si petice de asphalt nu pot ascunde ca tot drumul a fost facut fara o fundatie !!!

  2. anonim

    Calitatea reabilitarilor din strada crasnei (22 DECEMBRIE 1989) de calitate foarte buna ,nu va da dreptul sa criticati institutia prfectului si pe d-l prefect Florin Florian.

Leave a Comment