Se pun bazele celui mai mare Centru comercial din Zalău

Zălăuanii vor avea, nu peste foarte mult timp, cel mai mare spațiu comercial construit vreodată în județ, un Centru de tipul “mall”, cum sunt cele pe care cu toții le cunoaștem, existente în alte orașe. Acest mall, un Retail Park așa cum este botezat deocamdată, va fi construit pe o porțiune de cinci hectare și jumătate din terenul deținut de Rominserv, fosta IAIFO, la marginea municipiului.

Centrul comercial va fi unul uriaș, cu magazine, spații de joacă pentru copii, spații de relaxare, librării, cofetării, restaurante și fast-food-uri (este așteptat Mc Donald’s, însă deocamdată nu există o confirmare din partea reprezentanților concernului), precum și alte spații pentru cele mai diverse magazine, multe dintre ele inexistente în Zalău în acest moment. Se așteaptă ca branduri cunoscute de haine, cosmetice, parfumerie de lux, încălțăminte, decorațiuni interioare, articole sportive, jucării, multimedia și birotică, să facă parte din acest complex, lucru care va putea însemna, dacă nu sfârșitul, măcar o diminuare drastică a comerțului cu produse false sau de calitate îndoielnică, specifice segmentului commercial din municipiul nostru. Parcul de retail va avea peste 800 de locuri de parcare.

Primăria municipiului Zalău a răspuns solicitării noastre privind etapele ce urmează a fi parcurse – o primă serie de aprobări și documentații – în privința acestui Centru commercial, o construcție fără precedent în județ prin dimensiunile pe care le va avea. Planul de Urbanism (PUZ) Rominserv Valves va fi înaintat spre aprobarea Consiliului Local în ședința extraordinară ce va avea loc luni, 12 noiembrie, în cadrul Primăriei Zalău.

“Prin PUZ se propune conversia zonei din “industrial” în “comercial” în vederea construirii unui Retail Park/Shopping Center (Centru comercial tip “mall”). După aprobarea PUZ-ului urmează să fie demarată procedura pentru obținerea autorizației de construire a obiectivului.

Din toate documentele depuse până în prezent (acte de proprietate, extrase Carte Funciară) reiese că inițiatorul documentației este Rominserv Valves SRL. Mai multe detalii se regăsesc la secțiunea Transparența decizională pe site-ul Primăriei Zalău, unde a fost afișată documentația în totalitate”, se arată în răspunsul municipalității. Platforma pe care va fi construit noul mall este o suprafață de 5,4 hectare de teren, cu acces direct din bulevardul Mihai Viteazul.

Societatea deține în acest loc 20 de hectare, teren pe care a funcționat fosta fabrică Armătura, actuala “Rominserv Valves”, urmând ca producția actualei societăți să fie relocată. Totodată, demolarea clădirilor existente pe acest spațiu va fi efectuată de beneficiar, respectiv Rominserv. Se speră ca prin acest proiect, cu toate activitățile pe care le include, peste 6.000 de persoane să-și găsească un loc de muncă, în condițiile în care activitatea de la Rominserv a fost redusă în ultimii ani, numărul angajaților ajungând în prezent la aproximativ 250.

 

 

Alte articole

13 Thoughts to “Se pun bazele celui mai mare Centru comercial din Zalău”

 1. Anonim

  Faliment Retail Park.
  „Peste 6.000 de locuri de muncă”? Zău? La ce? De unde? Dar dacă tot se joacă habarnist cu cifrele, de ce nu peste 10.000 locuri de muncă, că-i o cifră mai frumoasă?

 2. Anonim

  Nu este vorba despre vanzatori sau ingrijitori. E un intreg angrenaj inntr un asemenea proiect. Du te si vezi cati lucreaza la un Iulius Mall sau altele. Sau tu crezi ca un asemenea parc functioneaza doar cu cei care se vad la tejghea?

 3. Anonim

  Pentru cine, nu vedeți că Zalăul moare încet, nici Dedeman nu mai misca nimic, astea-s povești pentru proști.

 4. Roza

  Deci………. raman fara loc de munca acum imediat 250 de persoane.Foarte fain acum in preajma de Craciun.
  La anul si la multi ani, vor fi noi locuri de munca ……. daca pana atunci nu pleaca in lume toata forta de munca activa din judet.

 5. Anonim

  @ 09:59
  Există 6.000 disponibili în Zalău și împrejurimi? Multe întreprinderi caută personal în România și nu găsesc, cu salariu mai bun decît în comerț+gratuități/facilități. Ca să te citez, „Sau tu crezi” că facem o compunere frumoasă pentru clasa a IV-a? Știi ce înseamnă o întreprindere cu peste 6.000 de angajați? „Sau tu crezi” că se poate crea una în Sălaj cu mai mulți angajați decît combinatul „ArcelorMittal” Galați (5.975 angajați în 2017)?

  1. Anonim

   Hai ca esti enervant cu statisticile astea. Sa dea Dumnezeu sa fie cat mai multe locuri de munca. Doar atat ai inteles tu din ceea ce ai citit sau asta ti s a parut important? Sa ne bucuram ca vom avea si noi un mol mare, unde vor veni si magazine cu marfa de calitate sa nu mai.mergem sa sustinem economia Clujului in fiecare sambata! Doamne ajuta sa se ridice acest parc!

   1. Anonim

    @ 14:44
    E enervantă dezvăluirea minciunilor? Și vezi că se scrie Mall, că „Mol” (cum ai scris) este benzinăria maghiară. Mergi la Oradea sau la Cluj, că v-a făcut PSD-ul autostradă terminată tot cu basme de-astea în 2013.

 6. Anonim

  Asta cu hipermarcetul este de adormit copiii nici la anu nu o sa fie gata au promis dar sa nu uitam că nici Dedeman nu a început să construiască !!!! Este plin cu hoți bandiți tot marca PSD !!!!

 7. Anonim

  Doamne ,ce aberatii ….auzi tu Mc Donald….la cine?la pensionari….?

 8. Anonim

  Pensionarilor nu le trend Mall. Iar cei cu bani(însușiti suspect) merg la shoping pe alte meleaguri sa.nu-i vadă prostimea cu sacoșele pline

 9. Anonim

  Pot fi locuri de munca daca sunt platite cu minimul pe economie,tinerii tot vor pleca la munca in strainatate si vor veni in tara doar in concediu.

 10. Anonim

  mai povestim peste 5 ani.

 11. Anonim

  La Armătura, în regimul socialist, îşi câştigau pita 7600 de angajaţi, acum se demolează. iată câştigul, cică, rivoluţei !

Leave a Comment