Sătui să tot caute printre sălăjeni, mai mulți angajatori din Zalău și-au adus salariați din Asia

Mai multe firme din Zalău au angajat zeci de persoane venite din Vietnam și alte țări asiatice, iar numărul societăților sălăjene care recurg la o asemenea măsură este în creștere. „Am ales această variantă pentru simplul fapt că ne-am săturat să tot căutăm angajați aici, în județ. Nu găsim, am dat anunțuri. Salariile noastre sunt la vedere. Oferim salariile pe care ni le permitem. Avem nevoie în prezent de 18 angajați în procesul de producție și nu vine aproape nimeni. Sunt puțini și cei care vor să muncească pe schimburi. Am rezolvat problema aducând salariați din Asia”, ne-a declarat telefonic un antreprenor zălăuan care a recurs la această metodă pentru acoperirea necesarului de forță de muncă în societatea sa.

Salariați harnici

Un alt angajator, care a dorit să-i păstrăm anonimatul, ne-a declarat astăzi că „nu vreau să supăr pe nimeni, dar salariații pe care i-am adus din Asia sunt mult mai harnici, muncesc. Este adevărat, avem costuri pentru că procedura de aducere și angajare este una mai complicată, dar compensează hărnicia acestor oameni”.  Contactat telefonic, doctorul în economie Alexandru Tamba ne-a declarat că s-a ajuns în această situație de a aduce personal din alte țări, în special din state asiatice, din cauza deficitului de forță de muncă existent la nivel de județ.

Fotografie cu caracter informativ

11 Thoughts to “Sătui să tot caute printre sălăjeni, mai mulți angajatori din Zalău și-au adus salariați din Asia”

 1. Anonim

  Ai noștrii stau pe ajutor social sau șomaj și sunt mulțumiți.

  1. Anonim

   Suna oamenii la interviu și după numai suna 😀Angajatori de rahat 😀Mai bine aduc muncitori necalificați din Asia 😀

 2. Anonim

  Adevarul ca patronii aia de asiatici doreau sclavi nu muncitori cu o viata de om normal.

  1. Anonim

   Bine punctat! Sclavi !!!

  2. bolojan@yahoo.com

   Patronii doresc angajati ca sa munceasca,nu bagatoride seama si cu o multime de pretentii,pe piata muncii se platesc salarii intre 3000 si 5000 de lei mult mai mult decat merita majoritatea angajatilor

   1. Anonim

    Serios numai angajatorii dar angajații cum sunt ?

 3. Gheorghe

  Uni patroni doresc sclavi și pupincuriști nu oameni normali

 4. Marinescu Ludovica

  Domnilor angajatori ,,daca a-ti sti sa va apreciati angajatii sa le dati salarii cit de cit accectabile nu ar mai fi nevoie sa aduceti pe cei asiatici!
  Ca sa aduce-ti asiaticii costurile sunt mult mai mari! Da-ti salarii mai mari la ai nostri si pe urma ve-ti vedea rezultate!
  Multa intelepciune!

  1. Anonim

   cratima „ba-tovina”.in rest cam ai dreptate.

 5. joni

  stai sa ia primu salar

Leave a Comment