Salariile polițiștilor vor crește, iar condițiile de pensionare vor suferi modificări

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat recent că în urma discuțiilor purtate cu reprezentanți din Ministerul Finanţelor Publice s-a luat decizia ca salariul personalului din Poliție să crească, în următoarele luni, cu aproximativ 10 procente. Ministrul de resort a mai anunţat că vor fi angajate în Poliţie 4.000 de persoane, având în vedere deficitul de personal din sistem în urma pensionărilor anticipate. Ministrul a subliniat însă că nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor să se pensioneze în aceleaşi condiţii ca şi până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie, dată după care condițiile vor fi schimbate și vor deveni mult mai restrictive. Ministerul Afacerilor Interne a precizat duminică, pe pagina de Facebook, că nu are în lucru un proiect de act normativ care să limiteze pensionările din sistem la vârste tinere, susţinând că o astfel de iniţiativă „nu se poate face cu aplicare peste noapte”.

Ministerul Muncii pregătește un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să fie modificat modul de calcul al pensiilor militarilor, noul algoritm urmând să le reducă apreciabil pentru cei care se vor pensiona după adoptarea actului normativ. Adoptarea OUG ar putea fi unul dintre motivele pentru care se doreşte convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, între 2 şi 4 august. Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat recent că există un val de pensionări în sistemul militar, din cauză că oamenii au auzit că s-ar putea modifica algoritmul de calcul, el dând asigurări că a convenit cu premierul Mihai Tudose ca nivelul pensiilor acestora să nu se schimbe. Revenind la structurile polițienești din județ, la IPJ Sălaj, în primele șase luni ale acestui an, au încetat raporturile de activitate cinci cadre militare din care cinci au trecut în rezervă prin pensionare. În prezent, nu sunt scoase la concurs posturi prin încadrare directă sau din sursă externă însă există informații potrivit cărora o nouă serie de angajări se va face în viitorul apropiat la nivel național, implicit și în județul nostru, în funcție de necesități. IPJ Sălaj nu are în acest moment deficit de personal iar vârsta medie a personalului din instituția sălăjeană este de 37,5 ani.

 

Alte articole

4 Thoughts to “Salariile polițiștilor vor crește, iar condițiile de pensionare vor suferi modificări”

  1. Anonim

    Ghici sum se numește partidul aflat acum la guvernare ai cărui parlamentari au propus și votat în 2016 dezmățul pensiilor speciale?

  2. zalaucu

    da ghici cine o taiat pensiile si salariile speciale,si cine le o reintrodus in 2015???

  3. Tăunu

    Felicitări d-nei ministru Olguţa Vasilescu pentru că-şi propune să mai repare din tâmpeniile făcute de parlamentarii PSD şi din alte partide, noi ştim că şi PNL a pus botu la pensiile speciale ale parlamentarilor. Cu siguranţă, vârsta de pensionare la poliţişti trebuie ridicată, ăştia se pensionează anticipat şi apoi se reangajază pe acelaşi post şi cu aceeaşi salariu. Dacă atunci când sug de la la două ţâţe pot lucra liniştiţi până la 50-55 de ani atunci, să crească vârsta de pensionare la 55 de ani ! !

Leave a Comment