Sălajul ocupă penultimul loc la vânzarea de imobile

În ciuda creșterii numărului de vânzări în marile orașe ale țării, în luna august, Sălajul a înregistrat mai puține tranzacții față de luna iulie a aceluiași an.

 

Potrivit unui clasament realizat de Agenția Națională de cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în august 2019, Sălajul a ocupat penultimul loc în vânzarea de locuințe cu un număr de 244 de tranzacții. În luna iulie a anului curent a fost o ușoară creștere (338 de contracte de vânzare), însă în luna iunie 2019 tranzacțiile nu au reușit să depășească 259 de acorduri.

 

Situația nu este mai îmbucurătoare nici din perspectiva statisticilor realizate pe baza numărului de ipoteci, acolo unde Sălajul ocupă ultimul loc cu un număr de 54 de operațiuni.

„Numărul ipotecilor, la nivel național, în luna august 2019, a fost de 27.142, cu 6.744 mai mare față de luna august 2018. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate, luna trecută, în București – 8.502, Ilfov – 2.106 și Timiș – 1.480. La polul opus, se află județele Harghita – 64, Gorj – 54 și Sălaj – 54.

Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a opta lună a anului 2019 sunt Teleorman – 396, Timiș – 392 și Dolj – 350”, transmite Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

 

Prețuri București vs. Sălaj

 

Capitala țării ocupă un loc fruntaș atât în ceea ce privește realizarea tranzacțiilor cât și din perspectiva prețurilor. De exemplu, în București, la mare căutare se află locuințele Complexului Gran Via Park, situat pe strada Lujerului din zona Militari. Ansamblul rezidențial pune la dispoziția doritorilor garsoniere, studiouri, apartamente cu 2, 3, 4 camere și duplexuri.

Prețurile variază, bineînțeles, în funcție de suprafața aleasă, însă contravaloarea pornește de la 906 de euro + TVA pe metru pătrat. Mai multe detalii vizavi de acest spațiu locativ sunt disponibile aici.

 

Un alt exemplu ilustrativ pentru capitala țării îl reprezintă și locuințele din Complexul 21 Residence Politehnica. Situat tot în zona Militari, dar pe Bulevardul Iuliu Maniu, acesta a vândut toate apartamentele cu două camere, având disponibile doar locuințe: cu 3 sau 4 camere. Prețurile și suprafețele acestora pot fi consultate la următorul link.

 

„Noi punem clientul pe primul plan și atunci calitatea este preocuparea noastră principală. Cu o îndelungată experiență în spate, cu aceeași formulă a calității, continuăm pe același drum, construim, promovăm și vindem apartamente pentru oameni inspirați”, spun reprezentanții 21 Residence Politehnica.

 

La polul opus, Zalăul vine în întâmpinarea cumpărătorilor cu prețuri mult mai mici decât cele din restul țării. Un apartament cu două camere, situat în zona Spitalului Județean, cu o suprafață de 54 de metri pătrați și vândut pe Flatfy.ro, costă 36.700 de euro.

 

Un alt apartament, din cartierul Brădet, renovat recent și alcătuit din 3 dormitoare, 2 băi, 2 balcoane, living și bucătărie, se vinde pe Flatfy.ro în schimbul sumei de 56.000 de euro.

 

Mai multe detalii despre apartamentele descrise mai sus, dar și ale alte peste 950 de anunțuri de vânzare apartamente, puteți să găsiți pe site-ul de imobiliare Flatfy.ro, care poate fi acccesat accesat aici.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment