Sălajul îşi aşteaptă turiştii

Din datele statistice furnizate de Direcţia de Statistică judeţeană reiese faptul că, lunile de iarnă nu au fost prielnice turismului sălăjean, frigul şi ploaia i-au ţinut departe pe amatorii de călătorii însă odată cu venirea primăverii, Sălajul îşi îşi aşteaptă din nou, vizitatorii. În luna ianuarie 2016, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au înregistrat, pe total  județ, o uşoară scădere, cu 3,8 la sută (-1,9 la sută turişti  români  şi  -22,4 la sută turişti  străini). Comparativ cu luna ianuarie 2015, în luna ianuarie 2016, înnoptările în structurile deprimire  turistică cu funcțiuni de cazare au scăzut cu 16,5 la sută (-14,8 la sută turişti români şi – 28,1 la sută turişti străini). Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna ianuarie 2016 au însumat 1.739 turişti (92,6 la sută turişti români şi 7,4 la sută turişti străini. Referitor la  sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, ponderea au deținut-o turiştii din Europa cu 84,4 la sută din total turişti străini iar în cadrul acestora turiştii din Italia cu 25 la sută. Sosirile în hoteluri dețineau, în luna ianuarie 2016, o pondere de 51,9 la sută din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică  în luna ianuarie 2016 au fost în număr de 3.098 (89,1 la sută turişti români şi 10,9 la sută turişti străini) în scădere cu 16,5 la sută față  de cele înregistrate în luna corespunzătoare din anul precedent. Referitor la înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o turiştii din Europa cu 87,2 la sută din total turişti străini iar în cadrul acestora turiştii din Italia cu 29,9 la sută. Înnoptările în hoteluri dețineau, în luna ianuarie 2016, o pondere de 55,6 la sută din numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare. Durata medie a şederii în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, în luna ianuarie 2016 a fost de 1,7 zile la turiştii români şi 2,6 zile la turiştii străini. Indicele de utilizare netă  a locurilor de cazare în luna ianuarie 2016 a fost de 6,7 la sută pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 2,2 puncte procentuale față de luna corespunzătoare din anul precedent. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare, în luna ianuarie 2016, s-au înregistrat la: vile turistice (13,4 la sută), hoteluri (9,8 la sută), cabane turistice (8,8 la sută), pensiuni agroturistice  (6,4 la sută), pensiuni turistice urbane (4,9 la sută).

 

 

3 Thoughts to “Sălajul îşi aşteaptă turiştii”

 1. Anonim

  Dar de cînd o noapte de dormit a unui șofer de tir sau a unui călător în tranzit sau a unui delegat sau a unor nuntași veniți de departe înseamnă turism?

  1. dj

   Inseamna….dintotdeauna. In literatura de specialitate, cazarea si alimentatia, alaturi de tratamente, sunt considerate servicii de baza in TURISM. Serviciile de cazare, inclusa fiind aici si cazarea hoteliera, sunt componente de baza ale serviciilor turistice. Documenteaza-te inainte sa comentezi incorect.

 2. Anonim

  ne imbatam cu apa chioara cu turismul asta :))))

Leave a Comment