Sălăjenii nu au noroc: reabilitarea gării CFR Jibou, pusă pe lista de așteptare

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA lansa, în 24 mai, o licitaţie pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării a opt gări de pe raza Sucursalei Regionale CF Cluj. Licitaţia lansată de către CFR SA era împărţită în opt loturi, aferente celor opt staţii care urmează să fie modernizate: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Beclean pe Someş, Dej, Salonta, Valea lui Mihai, Carei. Vestea a fost adusă la Zalău de însuşi ministrul Transportulrilor, Răzvan Cuc, care promitea faptul că cel mai important nod feroviar din judeţ, Gara CFR călători Jibou va intra, după decenii de aşteptare, într-un amplu proces de reabilitare. Lucrurile nu au mers însă pe un drum bun astfel încât, cu câteva zile în urmă, CFR a anulat licitaţia astfel încât, împreună cu staţia Jibou, alte 46 de staţii CFR din ţară nu vor mai fi rehabilitate prea curând. 

Modernizarea gării Jibou intrase în urmă cu puțin timp în atenția autorităţilor, în special a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a spus în ultima vizită întreprinsă în Sălaj, că va face tot posibilul ca staţia Jibou să intre în reabilitare într-un regim de urgență și să nu mai aștepte “la coadă”, având în vedere gradul avansat de deteriorare și aspectul dezolant al acestei gări. Ministrul a promis atunci că gara Jibou va intra în primul lot de reabilitări și a dat ordin pentru efectuarea de urgență a unei expertize tehnice în urma căreia să fie conturat și un buget aproximativ, ce urma a fi asigurat din fonduri guvernamentale.

Din păcate însă, anunţul care pune acest important proiect în aşteptare, a sosit zilele trecute şi nu a mai luat pe nimeni prin surprindere: „În ceea ce priveşte studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investitii ,,Modernizare/reabilitare a 47 statii de cale ferata din Romania – Sucursala Regionala CF Cluj – opt loturi, ce viza stațiile Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someș, Valea lui Mihai, Carei și Salonta,  licitația a fost anulată cu mențiunea „Lotul a fost anulat administrativ”, pentru fiecare din cele opt loturi ale atribuirii”. pentru alte loturi, din sud, cum ar fi gara Constanța de exemplu, licitația a fost, de asemenea, anulată, pentru abateri grave de la legislație, după cum se arată în comunicatul companiei CFR. Cei implicaţi în acest amplu proiect de modenizare a staţiilor CFR din ţară spun că procedura ar putea fi reluată în această vară.

 

 

 

 

             

 

 

Alte articole

Leave a Comment