Sălăjenii care achită anticipat unele obligații fiscale vor primi o bonificație de 10 la sută

Fiscul a anunțat că, în ultima sa ședință, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență (OUG), iniţiată de MFP, prin care contribuabilii care își achită anticipat obligațiile fiscale aferente contribuțiile sociale vor primi o bonificație de 10 la sută. „În domeniul impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale, se va acorda o bonificație de 10 la sută pentru plata anticipată a unor obligații fiscale, atât pentru cele aferente anului 2017, cât și pentru cele aferente anilor anteriori”, se scrie într-un comunicat de presă transmis joi seara de reprezentanții MFP.

În acest sens, perioada următoare, ANAF va emite notificări către contribuabili, cu termen de plată 30 iunie 2019.

„Contribuabilii care vor primi, în perioada următoare, decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenţi vor beneficia de bonificația de 10%, dacă își achită obligațiile până la 15 decembrie 2018. Bonificaţia acordată la plata CAS se suportă de la bugetul de stat”, se detaliază în documentul de presă al MFP.

Contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferentă anilor fiscali precedenţi la începutul anului 2019 au același termen de plată – 30 iunie 2019 – și vor beneficia de bonificația de 10%, dacă-și achită obligațiile până la 31 martie 2019.

Prin aceeași OUG se creează cadrul legal care va permite utilizarea cât mai rapidă a întregului buget al unei scheme de ajutor de stat prevăzut pe întreaga perioadă de valabilitate a acesteia, potrivit Finanțelor.

„Ministerul Finanțelor Publice va putea repartiza pe maxim 5 ani disponibilul rezultat din diferența dintre creditele de angajament aprobate și creditele bugetare aprobate pe anul curent și estimate pe următorii 3 ani”, se explică în documentul citat.

Alte articole

Leave a Comment