Reabilitările termice, blocurile ANL, Stadionul şi Cinematograful – între “a fi” şi “a fi gata”

 

Bilanţul activităţii Primăriei Municipiului Zalău, prezentat de primarul Ionel Ciunt la conferinţa de presă de vineri, 9 iunie, a cuprins şi planurile de dezvoltare a municipiului, un capitol special fiind cel al construirii de noi locuinţe pentru tineri şi cel al reabilitprii termice a blocurilor de locuinţe existente. Proiectele au fost deja depuse pentru o parte din blocurile ce urmează să fie reabilitate în vederea creşterii eficienţei energetice, iar în privinţa celor două blocuri ANL din care unul cu zece etaje, blocuri care vor aduce 100 de locuinţe noi destinate tinerilor, Primăriei îi revin în sarcină utilităţile necesare acestui ansamblu de locuinţe. Tot la capitolul dezvoltare, cei din conducerea Primăriei au făcut referire la modernizarea Stadionului Municipal, documentaţia tehnică necesară acestui proiect fiind deja aprobată.

În privinţa Cinematografului Scala, piedicile puse de autorităţile de la Bucureşti, şedinţele şi întâlnirile nenumărate ale conducerii municipalităţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) au făcut ca acest proiect să se întindă pe o perioadă foarte lungă de timp, ajungând, în final, zilele trecute, într-un oarecare stadiu final, fiind depus în această săptămână ultimul set de clarificări solicitate de CNI. De aici şi până la demararea concretă a lucrărilor va mai fi însă o cale suficient de lungă cât să ne pună răbdarea la grea încercare însă, aşa cum au specificat cei trei edili, „sunt lucruri care nu mai depind de noi sau de voinţa noastră”.

Primarul Ionel Ciunt a făcut referire în bilanţul realizărilor noii administraţii în primul an de mandat şi la cele şapte autobuze achiziţionate pentru societatea de transport în comun local, asfaltarea a 17 kilometri de străzi în municipiu, pietruirea a 22 de kilometri de străzi pe o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, reabilitări de trotuare şi rebordurări pentru care municipalitatea scoate din vistieria locală 520.000 de lei. S-au achiziționat pentru SC Citadin, o mașină performantă pentru măturat  şi stropit străzi, cu  o valoare a  achiziției de 793 mii  lei; patru  tractoare, cu o valoare a achiziției de 343 mii lei; patru remorci, cu o valoare a achiziției de 163 mii lei; lamă pentru zăpadă de 13,7 mii lei, coase. Au fost angajate 27 persoane, cu atribuții în sectorul salubrizare. În 2016 s-au amenajat trei platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere, iar în 2017 este în curs achiziția pentru alte zece platforme subterane.

Alte articole

4 Thoughts to “Reabilitările termice, blocurile ANL, Stadionul şi Cinematograful – între “a fi” şi “a fi gata””

 1. Anonim

  Foarte bine ca se modernizeaza stadionul municipal arata urat trebuie un stadion frumos si la zalau sa arate bine si trevuie iZolat

 2. Anonim

  lucari de mantuiala ala marca ciuntu, tin un sezon, apoi iara carpeli

 3. Anonim

  Ce va da psd de incepe cu m si se termina cu e? Nu e marire…

 4. Anonim

  praf in ochi !
  de 27 de ani, ne tot aburesc, iar daca ne-am uita la casele lor (ex. casa lui Ciunt din Criseni) amvedea o diferenta de la cer la pamant, intre investitiile publice care sunt foarte scumpe pe hartie si foarte prost executate, si investitiile private ale politicienilor care sunt foarte ieftine in declaratiile de avere dar foarte bine executate

Leave a Comment