RAED ARAFAT: „Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că, în calitate de medic, nu poate recomanda redeschiderea restaurantelor, variantă luată în calcul de autorităţi pentru 1 septembrie. „Dacă se doreşte deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condiţiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există”, a afirmat Arafat, conform Hotnews.

Arafat a declarat, la B1TV, că posibilitataea redeschiderii restaurantelor – închise din luna martie – este discutată la nivel de experţi şi că nu se poate pronunţa până nu se termină discuţiile şi nu există concuziile finale.

Întrebat dacă, în calitate de medic, recomandă deschiderea restaurantelor, Raed Arafat a răspuns: „Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Eventual, ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte şi în ce condiţii se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele acum. Nu poate fi o recomandare. Dacă se doreşte deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condiţiile ]n care acest lucru se face, pentru a reduce riscurile la maxim. Risc zero nu există. Apoi, rămâne iar la latitudinea populaţiei, că una e să le deschizi şi alta e dacă populaţia va merge acolo şi în ce condiţii va merge acolo, în spaţiile închise vorbim. Clar e că încă sunt discuţii”.

Guvernul decide miercuri dacă restaurantele vor fi redeschise din 1 septembrie. La ora 15.00, premierul va avea o întâlnire cu reprezentanţii HoReCa şi tot în cursul zilei se va întruni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care va lua decizia.

Restaurantele ar putea fi redeschise din 1 septembrie, „în anumite condiţii”, a declarat luni seară, la Digi 24, premierul Ludovic Orban. „Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile în cazul în care nu oferim condiţii de servire a mesei”, a afirmat Orban.

El a arătat că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.

Câteva sute de angajaţi ai teraselor şi restaurantelor din Centrul Vechi al Capitalei au protestat săptămâna trecută faţă de măsurile luate de Guvern din cauza pandemiei şi care au afectat dramatic această industrie. Ei au vrut să tragă „un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie”.

Sursa: www.bursa.ro

One Thought to “RAED ARAFAT: „Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor””

  1. Vai de capu lor

    Oare cine face parte, nominal , din acest DSU că, de ales nu l-a ales nimeni ? Cui dă raportul ? Liberalii nu sun capabili să conducă singuri, roiu !

Leave a Comment