Produs cu risc de contaminare cu salmonella, retras de pe rafturi

Lidl face un anunţ către clienţi cu privire la unul din produsele pe care le-a comercializat. Este vorba despre un sortiment de nucă de cocos ambalant în pungi, sub forma deshidratată, la pungă de 200 de grame. Anunţul Lidl vine după ce firma producătoare, August Töpfer & Co – brand nemţesc, a anunţat că acest produs prezintă risc de contaminare cu temuta bacterie. Este vorba aşadar despre nuca de cocos deshidratată care are termen de valabilitate 10 decembrie 2016. Producătorul nu exclude posibilitatea unei contaminări microbiologice cu “Salmonella spp”, deşi până acum nu s-au înregistrat reclamaţii referitoare la acest produs. Lidl face un apel la consumatori să returneze acest produs, în cazul în care l-au achiziţionat în orice magazine aparţinând acestui concern. Clienţii vor primi banii înapoi, chiar şi în condiţiile în care nu mai au bonul de casă.
Bacteria Salmonella traieste in tractul intestinal al animalelor infectate si la om si poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, oua, lapte, fructe de mare, legume, fructe. Simptomele infectiei cu Salmonella – salmoneloza – sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sânge), febră, greaţă, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârsta şi persoanele cu sistemul imunitar slabit. Prezenţa acestor simptome sau a unora dintre ele necesită prezentarea la medic cât mai urgent.
Întrucât Lidl Zalău nu are un departament de relaţii publice şi nici post telefonic, i-am contactat pe reprezentanţii de la Bucureşti ai concernului, însă aceştia nu au oferit, până la închiderea ediţiei, un răspuns la solicitarea noastră.

Alte articole

Leave a Comment