Producătorii şi cumpărătorii de lapte trebuie să depună declaraţii

Este vorba despre declaraţiile anuale privind livrările, vânzările şi cantităţile comercializate.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sălaj informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând cu 1 aprilie, trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2013/2014. Anul actual de cotă s-a încheiat la 31 martie 2014, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la APIA până în 14 mai, inclusiv.
Producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.
Producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională.
Cumpărătorii de lapte trebuie să depună la APIA Sălaj declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2013/2014, termenul limită fiind tot 14 mai. Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Leave a Comment