Preţurile cresc în ritm alert. Cartofii, făina şi pâinea – în topul scumpirilor

Preţurile de consum, pe total ţară, au crescut în luna februarie, în medie cu 0,58 la sută faţă de luna ianuarie. Comparativ cu luna decembrie a anului trecut preţurile de consum au crescut cu 2.07 la sută, iar în luna februarie a anului în curs, comparativ cu aceeaşi lună a anului  trecut preţurile au crescut cu 8,53 la sută. Un ultim raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj cu privire la “evoluţia preţurilor de consum în luna februarie 2022”, în luna precizată la mărfuri alimentare, preţurile au crescut cu 1,96 la sută faţă de luna precedentă. Creșteri mai mari de prețuri faţă de luna anterioară s-au înregistrat la următoarele produse: cartofi cu 4,70 la sută; făină cu 3,31 la sută; pâine cu 2,75 la sută; citrice și alte fructe meridionale cu 2,64 la sută; fructe proaspete cu 2,63 la sută; produse de franzelărie cu 2,62 la sută; mălai cu 2,36 la sută; brânză de oaie (telemea) cu 2,26 la sută; specialități de panificație cu 2,08 la sută și unt cu 2,06 la sută.

Preţuri mai mari la combustibili şi articole de igienă

La mărfuri nealimentare, în luna precizată au fost înregistrate creșteri mai mari de prețuri la: combustibili cu 4,51 la sută; articole de igienă şi cosmetice cu 0,81 la sută; detergenți cu 0,78 la sută; cărți, ziare şi reviste cu 0,67 la sută; mașini de spălat cu 0,67 la sută și tutun, țigări cu 0,66 la sută. Tarifele la serviciile prestate populaţiei, în luna februarie 2022, pe total grupă servicii, au crescut cu 0,60 la sută faţă de luna precedentă. Creşteri mai mari de preţuri s-au înregistrat la: igienă și cosmetică cu 1,27 la sută; confecționat și reparat îmbrăcăminte și încălțăminte cu 1,20 la sută; apă, canal şi salubritate cu 0,98 la sută și reparații auto, electronice și lucrări foto cu 0,87 la sută.

foto cu caracter informativ

2 Thoughts to “Preţurile cresc în ritm alert. Cartofii, făina şi pâinea – în topul scumpirilor”

  1. […] Preţurile de consum, pe total ţară, au crescut în luna februarie, în medie cu 0,58 la sută faţă de luna ianuarie. Comparativ cu luna decembrie a anului trecut preţurile  » Mai multe detalii […]

  2. Liberalizare totală, imediată și necondiționată

    Dacă vă plac prețurile și facturile, mai votați liberalii !

Leave a Comment