Precizări de la Fisc privind recuperarea taxei auto

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală roagă contribuabilii interesaţi să solicite restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, abia după adoptarea procedurii de restituire.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizeaza că prevederile Ordonanţei de Guvern în care este stipulat că persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi vehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot cere restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie sa deschidă acţiune în instanţă, intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. În vederea punerii în aplicare a acestor prevederi ale Ordonanţei de Guvern, va fi elaborată o procedură care va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în termen de 45 de zile de la publicarea Ordonanţei de Guvern în Monitorul Oficial.

Alte articole

One Thought to “Precizări de la Fisc privind recuperarea taxei auto”

  1. Mihaela

    Avem nevoie urgent de colaboratori seriosi care isi doresc castiguri suplimentare in timpul liber, cu un sistem de lucru part-time. Oferim si contract de comision. De asemenea, asiguram si instruire gratuita. Pentru mai multe detalii, trimiteti o cerere la adresa de email: ciofu_ceachi@yahoo.com

Leave a Comment