Polistiren – materialul ideal pentru izolarea casei tale

Odata cu venirea sezonului rece, costul cheltuielilor pentru a asigura caldura in locuinta poate creste substantial. Fie ca este vorba despre incalzire prin centrala proprie sau alte metode, diferentele vor fi simtite in fiecare luna. Tocmai de aceea, izolarea locuintei este un pas vital care duce la economisirea finantelor in orice perioada a anului.

Este important de stiut, in primul rand, ca fiecare cladire necesita izolare. Desi peretii pot avea o grosime mai mare decat in mod normal, acestia nu mentin caldura pe durate de timp mai lungi. Indiferent de materialele din care sunt realizati, peretii nu au capacitatea de a opri frigul atunci cand temperaturile scad. De asemenea, este adevarat ca in incaperile mai mici si temperaturile sunt mai ridicate. Totusi, pe termen lung, consumul de caldura este substantial mai mare decat ar putea fi prin folosirea izolatiilor.

Desigur, exista multiple metode prin care peretii exteriori pot fi izolati pentru a impiedica patrunderea frigului in casa. Cea mai utila metoda, insa, s-a dovedit a fi termoizolarea prin polistiren expandat, atat prin calitate cat si prin costurile mici. Polistirenul este un material extrem de usor, de culoare alba, usor transparent, realizat la baza din petrol. Acesta se foloseste de multa vreme in constructii sub forma de spuma, in special in izolarea ferestrelor.

Cu toate acestea, protejarea casei cu polistiren expandat este o solutie relativ noua pe piata pentru izolarea intregii locuinte. Numarul crescand de persoane care adopta aceasta optiune, dovedeste faptul ca este ideala pentru orice persoana. De obicei, se gaseste polistiren expandat pe piata sub forma unor placi de diferite marimi care se lipesc de peretii exteriori ai locuintei. Desi are o textura foarte simpla, o placa de polistiren retine caldura mai eficient decat multe altele.

Beneficiile izolarii prin polistiren expandat si economisirea energiei

Un beneficiu foarte mare adus de placile de polistiren este ca acestea izoleaza casa nu numai termic, dar si fonic. Prin urmare, aceasta masura este ideala pentru familiile care isi doresc un plus de liniste. Desigur, de izolarea fonica pot beneficia si cladirile de birouri, pentru a se asigura confortul angajatilor. Un alt beneficiu este ca inclusiv acoperisul caselor poate fi izolat, ceea ce face din polistiren un material extrem de util.

Cu toate acestea, principalul avantaj oferit de izolarea cu polistiren expandat este economia lunara. Studiile efectuate in domeniu arata ca o locuinta bine izolata, va avea un consum cu pana la 50% mai redus de caldura. Datorita caldurii care se pastreaza pe o periaoda indelungata, locuitorii traiesc in acelasi confort economisind sume substantiale de bani. Mai mult, acelasi principiu se poate aplica si in sezonul cald, temperatura rece pastrandu-se mai multa vreme in casa.

Avand in vedere toate avantajele oferite, placile de polistiren expandat reprezinta o solutie rapida si utila pentru orice cladire. Fie ca este vorba despre spatii industriale, blocuri, apartamente sau case, aplicarea de polistiren este ideala pentru satisfacerea nevoilor clientilor. S-a constatat ca, in timp, cheltuielile realizate pentru izolarea unei locuinte vor fi acoperite de economisirea energiei din fiecare luna. Prin urmare, izolarea prin polistiren este o varianta excelenta pentru toate persoanele care vor confort la un pret redus.

One Thought to “Polistiren – materialul ideal pentru izolarea casei tale”

  1. Anonim

    imi pare rau sa va contrazic polistirenul nu mai este de actualitate in vest nu mai este folosit, se prefera sandwichiul de vata minerala ,zdrente sau lana de oaie

Leave a Comment