PNL = bani europeni

Datorită măsurilor luate de Marcel Boloș, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, România a reușit să atragă peste 95% din banii europeni alocați în exercițiul financiar 2014-2020. Astfel, țara noastră a încasat 22,846 mld. euro din alocarea finală de 24,071 mld. euro.
La preluarea portofoliului de către liberali, în noiembrie 2019, România reușise să atragă doar 32,34% din totalul fondurilor europene alocate. Într-un an, până în decembrie 2020, PNL a dus absorbția la 50,3%.
După alți doi ani, în 2022, PNL a preluat portofoliul MIPE pentru a doua oară, pentru România însemnând cel mai prolific an în domeniul fondurilor: timp de un an, în România au intrat, în fiecare zi, câte 31 de milioane de euro.
Pentru cele 46 de miliarde euro alocate României în Politica de Coeziune 2021-2027, niciunul dintre cele 16 programe nu era gata. Ministrul a reușit să primească aprobarea pentru toate în doar șase luni.
Separat, cele două cereri de plată din PNRR pentru care România a primit bani au fost trimise în mandatul său: 6 miliarde euro.
„Pentru noi, mediul de afaceri înseamnă locuri de muncă, atragere de investiții, bani mai mulți la buget. Toată lumea cunoaște impactul pozitiv pe care acești bani îl au. Și, de aceea, în unele cazuri, am avut parte de succese de afaceri care au schimbat vieți și care au pus pe picioare business-uri la care nimeni nu ar fi sperat”, Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.
Biroul de presă al PNL
(P)

One Thought to “PNL = bani europeni”

  1. […] doi ani, în 2022, PNL a preluat portofoliul MIPE pentru a doua oară,… Articolul PNL = bani europeni apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Comments are closed.