Piaţa locurilor de muncă – dezolantă în Sălaj

 

Deşi Sălajul are peste 6.000 de şomeri luaţi în evidenţă, abia 73 de locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cea mai bogată ofertă de posturi vacante fiind în industria confecţiilor. Astfel, SC Ara Shoes România SRL caută 11 persoane – zece muncitori necalificaţi şi un programator producţie, pentru fabrica din Şimleu Silvaniei, în timp ce SC Universal CO SA vrea să angajeze 15 municitori necalificaţi şi 15 confecţioneri asamblori articole din textile pentru fabrica din Zalău. De asemenea, în acelaşi domeniu, SC Valenti Impex SRL caută zece confecţioneri încălţăminte pentru a-i angaja în Şimleu Silvaniei. Alte şapte locuri de muncă sunt oferite în industria alimentară: sunt căutaţi un ospătar şi un instructor sportiv pentru Hotelul President din municipiu, SC Black Jack Com SRL caută un bucătar şi un lucrător la bucătărie, restaurantul Alba ca Zăpada din Zalău are nevoie de doi ospătari, iar SC Abo Mil SA vrea să angajeze un brutar.

În industria lemnului, SC Euro Simex SRL vrea să angajeze un sculer matriţer, un tapiţer şi un croitor. În industria Serviciilor sunt oferite 12 locuri de muncă, din care doar unul pentru şomerii cu studii superioare. De fapt, acest loc de muncă este singurul oferit, în această săptămână, de angajatorii sălăjeni persoanelor care au studii superioare şi vor să se angajeze sau să îşi schimbe jobul actual.

Meseriile căutate în domeniul Serviciilor sunt şofer, coordonator transport, tehnician mentenanţă electromecanică, vânzător de ziare, instalator centrale termice etc.

Situaţia de pe piaţa locurilor de muncă este dezolantă, având în vedere numărul mare al şomerilor sălăjeni înregistraţi la AJOFM faţă de oferta redusă cu care angajatorii vin în întâmpinarea populaţiei. De altfel, rata şomajului în Sălaj, la finalul lunii trecute, a fost de 5,74 la sută, cu 0,14 procente mai mare faţă de cea înregistrată la sfârşitul lui septembrie.

 

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment