Pe tema noutăţilor legislative, contribuabilii sălăjeni s-au întâlnit cu reprezentanții Fiscului

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sălaj face cunoscut faptul că marţi, 6 septembrie, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Sălaj, din municipiul Zalău, a avut loc o întâlnire cu contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice, în vederea prezentării noutăţilor legislative aferente lunii august.
Cu această ocazie, reprezentanţii AJFP Sălaj le-au prezentat contribuabililor aspecte legate de formularul 394, „Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA“, respectiv categoriile de persoane care au obligaţia depunerii formularului 394, informaţiile care se înscriu în această declaraţie şi termenul de depunere. De asemenea, au fost prezentate informaţii legate de formularul 088, „Declaraţie pe propria răspundere pentru evaluarea intenţiei şi a capacităţii de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni din sfera TVA“ respectiv în ce situaţii se depune acest formular şi modificările de conţinut ale formularului.
Un alt punct al prezentării a fost cel legat de aprobarea unui alt plafon de încasări în numerar de la persoane fizice, de către contribuabilii care organizează evenimente de natura nunţi, botezuri etc. cu precizarea documentaţiei necesare. Prezentarea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări, în cadrul căreia contribuabilii au aflat de la reprezentanţii AJFP Sălaj noutăți pe marginea actelor legislative prezentate. Următoarea întâlnire va avea loc în cursul lunii octombrie.

Leave a Comment