Noi măsuri legislative pentru susținerea mediului de afaceri – reduceri de 50 la sută la impozitul pe clădiri pentru cei care reduc chiriile comercianților

Guvernul a aprobat o prevedere care dă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în situaţia în care proprietarii fac dovada că au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective, a anunţat Ionel Dancă şeful Cancelariei prim-ministrului, la finele săptămânii trecute.

Ionel Dancă: ”A fost introdusă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii de clădiri.

Vorbim practic despre situaţia centrelor comerciale, mall-uri care pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădire de până la 50%, urmând ca decizia să fie luată la nivelul autorităţilor publice locale. Această facilitate se acordă, în condiţiile în care la rândul lor au redus chiriile pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre cu până la 50% sau au acordat alte facilităţi chiriaşilor.

Ceea ce intenţionează guvernul prin acest act normative este să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale printr-o reducere a impozitului pe clădiri, şi în acelaşi timp să-i stimuleze pe aceştia să acorde facilităţi la plata chiriilor pentru locatarii din acest centre comerciale. Acești chiriași au activităţile suspendate pe perioada stării de urgenţă şi au fost puternic afectaţi de aceste măsuri, care au dus la închiderea activităţilor în centrele respective.”
Sursa foto – legestart.ro
(P)

One Thought to “Noi măsuri legislative pentru susținerea mediului de afaceri – reduceri de 50 la sută la impozitul pe clădiri pentru cei care reduc chiriile comercianților”

  1. Anonim

    Da, da, pentru unii mumă, pentru restu: ciumă!

Leave a Comment