Noi loturi de măști neconforme găsite la vânzare: șapte alerte emise de autorități

România a emis, prin sistemul RAPEX, şapte noi alerte privind măşti neconforme aflate pe piaţă, provenite din China, care poartă marcajul CE. Acesta este un sistem de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Comisiei Europene. Cele șapte alerte vin după ce alte trei alerte similare, emise în urmă cu zece zile, pentru același segment de marfă. Produsele poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipamente de protecţie de către un organism relevant. În aceste condiţii, este posibil ca produsele să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu protejeze în mod corespunzător dacă nu sunt combinate cu măsuri suplimentare. Produsele notificate de România nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant. Autorităţile recomandă spun că produsele trebuie retrase de pe piaţă. Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), coordonată de directorul general Paul Anghel, a transmis în ultimele două luni, prin RAPEX, 12 alerte pentru măşti neconforme, un număr similar fiind în stand-by pentru a fi urcate în sistem. Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase între Comisia Europeană şi Statele Membre ale Uniunii Europene.

Alte articole

6 Thoughts to “Noi loturi de măști neconforme găsite la vânzare: șapte alerte emise de autorități”

 1. Anonim

  Pe orice cale acest guvern condus de Sică Mandolin încearcă sa ne extermine!!! Se pare ca și reușesc!!! In rest…La Mulți Ani români!!!

 2. Silviu

  Anonimul pesedist nu se lasa! Ce sa faca si el daca ii platit sa dea din gura!

 3. cetatean

  Anonimul de la 10.45 este de partea lui Ponta si a lui Dancila. El s-a hotarat sa aleaga psd-eul ca doar primul pe lista este „tanarul” si datatorul de speranta Pop Gheorghe Militianul cel care a fugit din calea oamenilor la Revolutie. Stia el de ce nu trebuia sa stea in calea salajenilor iesiti pe strazi.

 4. Anonim

  Ptr cei doi: Sunt apolitic!!!

 5. Marie

  18 40 esti apolitic asa cum nu esti o ființă care gândește.Ghici ciuperca ce ii ? Desigur ,un postac roșu albastru.

 6. Anonim

  Adevărul doare iar limbincuristi mai înghit și ceva cacat

Leave a Comment