Miting şi marş al angajaţilor de la Silcotub

Salariaţii TenarisSilcotub ies în stradă marţi, 31 iulie, pentru a protestata faţă de refuzul conducerii companiei de a le oferi majorările salariale cerute. Acţiunea la care se estimează că vor participa 300 de angajaţi va debuta la ora 15.30, în faţa fabricii de ţevi de la Zalău, de unde protestatarii vor porni în marş spre centrul municipiului. Pe platoul de marmură din faţa Prefecturii Sălaj, angajaţii vor lua parte la un miting.

Pe traseu, ei vor purta pancarte cu mesaje adresate angajatorului, guvernanţilor, dar şi celorlalţi lucrători de pe platforma industrială şi vor scanda diferite lozinci. „Avem două revendicări majore: deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă, prin modificarea Legii 62/2011, a dialogului social, iar angajatorul TenarisSilcotub Zalău să recunoască condiţiile de muncă din metalurgie printr-o salarizare corectă a muncitorilor”, ne-a declarat liderul Sindicatului „Metalurgistul” din fabrică, Alexandru Rus.
Potrivit acestuia, în cazul în care vocile le vor fi ignorate, în 5 august, vor organiza un nou miting, tot pe platou, la care vor participa nu doar lucrătorii, ci şi membrii familiilor acestora. „Va fi un protest al marii familii sindicale a metalurgiştilor din Silcotub”, a mai spus Rus.

5 Thoughts to “Miting şi marş al angajaţilor de la Silcotub”

 1. Anonim

  mars in argentina, afara cu multinationalele, traiasca marc, ciunt, nosa si ghita pop, forza gireada raluca

 2. Rozi

  Din cauza prezentei muncitorilor , matc,ciunt,nosa si ghita pop mu is poate baga teava in gireada raluca?

 3. Anonim

  Pt.Silcotub nu este obligatorie legea de crestere a salariului brut prin transferul contributiilor.Cite puncte va avea un angajat de la Silcotub ,la calculul pensiei unde se imparte brutul salariatului la salariul brut pe tara care este acum de cca.4300 lei

 4. Radu

  Tenaris? O capusa a comunitati din Zalau, care cara tot profitul la greu afara, fara a plati taxe, la fel ca privatul roman. Isi bate joc de muncitori cu salarii mizere sa poata ei sa huzureasca. Niste jeguri !!!!!

 5. Anonim

  În regimul socialist , ţevarii aveau salarii frumoase, din ramura Metalurgie. Io ce să vă fac? V-o mâncat în cur de revoluţie, ei, iată, la modul concret al salarizării, diferenţa dintre cele două regimuri !

Leave a Comment