Ministerul Mediului lansează „Rabla pentru electrocasnice”

Ghidul de finanţare al Programului ”Rabla pentru electrocasnice” va fi lansat până la 1 octombrie, în buget fiind prinsă o sumă totală de 30 de milioane de lei, au anunţat oficialii Ministerului Mediului.
În ceea ce priveşte valoarea ecobonusului pentru fiecare tip de aparat electrocasnic, aceasta va fi stabilită până în 15 august.

„Avem 20 milioane de lei pe care îi vom putea accesa noi, persoanele fizice, dar poate fiecare instituţie a statului. Ne dorim ca din subsolurile instituţiilor de stat să dispară aparatura foarte, foarte veche, fie că sunt electrocasnice sau calculatoare”, a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului. Programul presupune acordarea unui voucher pentru un obiect electrocasnic dus la casat. „Acest voucher nu va putea fi folosit pentru a cumpăra alte produse decât cele pe care le dai, deci procesul de predare a unui electrocasnic vechi şi achiziţionarea unuia nou. Ne interesează să facem marea debarasare, să scoatem cât mai multe electrocasnice care poluează”, a mai adăugat ministrul.

Alte articole

Leave a Comment