Majoritatea construcţiilor din Sălaj sunt ridicate în mediul rural

Domeniul construcţiilor se dezvoltă într-un ritm lent în judeţul Sălaj, potrivit ultimelor date ale Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj. Astfel, în intervalul ianuarie-august 2018, în judeţ au fost eliberate 289 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 2,1 la sută faţă de perioada corespunzătoare din anul precendent. Din acestea, aproape 59 la sută au fost eliberate în mediul rural.

Creşteri mai mari ale numărului de autorizații eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale, față de 2017, s‐au înregistrat în localitățile Şimleu Silvaniei (+9 autorizaţii), Crişeni (+8 autorizaţii), Şărmăşag (+7 autorizaţii), Jibou şi Cizer (+4 autorizaţii). Scăderi importante sunt în Hereclean (-9 autorizaţii), Bocşa şi Creaca (-7 autorizaţii), Horoatu Crasnei (-6 autorizaţii), Marca (-5 autorizaţii), Camăr şi Vîrşolţ (-4 autorizaţii)

În ceea ce priveşte numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri nerezidențiale, acesta a crescut cu 85,3 procente față de acum un an, în timp ce al autorizațiilor pentru extinderi la clădiri rezidențiale existente, s-a redus cu 19,6 la sută.
Potrivit sursei citate, în luna august au fost eliberate 35 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 31,4 procente faţă de luna precedentă. Din acest total, 12, adică mai mult de o treime, au fost eliberate în cele patru oraşe. În clasamentul pe localităţi, conduce Zalăul, cu 8 astfel de documente, urmat de Şimleu şi Bocşa, cu câte trei

Alte articole

Leave a Comment