Lista instituţiilor sălăjene ce vor fi luate la puricat de Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a publicat pentru prima dată programul de activitate pe perioada următoare şi lista instituţiilor centrale şi locale care vor fi auditate în semestrul al doilea al anului. Reprezentanţii instituţiei arată că publicarea programului de activitate se încadrează în operaţiunile şi activităţile realizate de Institutiile Supreme de Audit (SAI) pentru care standardele INTOSAI recomandă transparenţă şi responsabilitate.

„În acest sens, Curtea de Conturi a României realizează un pas important în comunicarea cu entităţile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă şi accesul publicului la informaţiile referitoare la activităţile instituţiei. Totodată, publicarea programului de activitate al Curţii de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituţiei faţă de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere şi evaluare în cadrul misiunilor de audit”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Astfel, comisarii Curţii de Conturi au programate peste 760 de audituri financiare vizând instituţii din administraţia publică locală, în toate cele 41 de judeţe plus Bucureştiul, în partea a doua a acestui an, conform Programului de activitate publicat vineri pe site-ul instituţiei. În cadrul acestor misiuni, Camerele din teritoriu ale Curţii trebui să facă audituri asupra conturilor anuale de execuţie bugetară. Pe lângă acestea, comisarii Curţii de Conturi vor mai face 141 de controale, de diverse tipuri, dintre care cele mai multe vizează administrarea patrimoniului deţinut de unele instituţii locale.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, prin 17 audituri de performanţă, reprezentanţii Curţii vor verifica eficienţa mai multor instituţii din administraţia locală.

Comisarii Curţii din judeţul Bistriţa-Năsăud trebuie să realizeze cele mai multe misiuni de audit financiar, 30, iar cele mai multe controale – cei din Timiş.
Specialiştii Camerei de Conturi Sălaj vor avea de efectuat 18 misiuni de audit financiar şi patru controale. În prima categorie au fost incluse comunele Boghiş, Bănişor, Bălan, Horoatu Crasnei, Sînmihaiu Almaşului, Cuzăplac, Pericei, Surduc, Meseşenii de Jos, Românaşi, Nuşfalău, Hereclean, Valcău de Joc, Marca, Sîg, Zimbor, Almaşu şi Ip. În ceea ce priveşte controalele, acestea vor viza Primăria comunei Cizer, două societăţi din subordinea Consiliului Local Zalău – Transurbis şi Citadin, şi una a Consiliului Judeţean – Societatea de Pază Obiective şi Intervenţii.

Alte articole

One Thought to “Lista instituţiilor sălăjene ce vor fi luate la puricat de Curtea de Conturi”

  1. Anonim

    PE EI PE MAMA LOR!

Leave a Comment