Jibouan în stare gravă, preluat de elicopterul Smurd

Un jibouan a fost salvat de la moarte prin intervenția rapidă a unui martor care l-a văzut căzut la pământ și care i-a aplicat manevrele de resuscitare de bază. La fața locului au ajuns în cel mai scurt timp și echipaje medicale de intervenție, iar bărbatul a fost preluat de un elicoper Smurd și transportat la un spital din Cluj-Napoca.

Marți, în jurul prânzului, ca urmare a unui apel prin numărul de urgență 112, un echipaj SMURD a fost solicitat la un caz medical petrecut la sediul unui operator de turism din localitatea Jibou. Apelul anunța că o persoană (un bărbat de 59 de ani) a fost găsită în stop cardio-respirator. La locul incidentului s-a deplasat un echipaj de intervenție coordonat de medicul de la Punctul de Operare Aeromedical Jibou. La sosirea echipajelor medicale, o persoană martoră la eveniment îi aplica pacientului manevrele de resuscitare. Potrivit pompierilor, victima a răspuns pozitiv manevrelor întreprinse, iar elicopterul SMURD a transferat pacientul la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. „În cazurile medicale grave timpul de intervenție joacă un rol decisiv în șansele de supraviețuire ale unui pacient. Cu cât trece mai mult timp de la declanșarea unei probleme medicale grave (stop cardio-respirator, accident vascular cerebral etc), cu atât șansa de recuperare a pacientului scade”, se arată într-un mesaj al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj.

One Thought to “Jibouan în stare gravă, preluat de elicopterul Smurd”

  1. […] Un jibouan a fost salvat de la moarte prin intervenția rapidă a unui martor care l-a văzut căzut la pământ și care i-a aplicat manevrele de resuscitare de bază. La fața locului au ajuns în cel mai scurt timp și echipaje medicale de intervenție, iar bărbatul a fost preluat de un elicoper Smurd și transportat la un spital din Cluj-Napoca. Marți, în jurul prânzului, ca urmare a unui apel prin numărul de urgență 112, un echipaj SMURD a fost solicitat la un caz medical petrecut la sediul unui operator de…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment