În Sălaj se construieşte tot mai puţin

Criza economică din ultimii ani se simte tot mai mult în judeţul Sălaj. Unul dintre cele mai afectate domenii de activitate este cel al construcţiilor, unde, potrivit statisticilor oficiale sălăjenii construiesc din ce în ce mai puţin.

Numărul sălăjenilor care îşi construiesc case scade de la o lună la alta. Numai în cursul lunii august 2013 numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, case de locuit, a ajuns la 33, ceea ce înseamnă o scădere cu 40 la sută faţă de luna iulie şi cu 2,9 la sută faţă de luna corespunzătoare a anului precedent. Potrivit unor informaţii furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Sălaj, în primele opt luni ale anului, la nivel de judeţ, au fost eliberate 257 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 17,6 la sută faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.
Din cele 33 de autorizaţii eliberate în cursul lunii august, 14 au fost în mediul urban. În municipiul Zalău au fost eliberate zece autorizaţii pentru construcţia de clădiri rezidenţiale, ceea ce reprezintă 71,4 la sută din autorizaţiile eliberate în mediul urban. Cele mai multe autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate de către Consiliul local al Municipiului Zalău – zece autorizaţii şi Consiliul local al Oraşului Şimleu Silvaniei – patru autorizaţii.

Alte articole

Leave a Comment