În 2019: taxele și impozitele pentru zălăuani rămân la nivelul acestui an

Alexandru Moldovan

Impozitele şi taxele locale datorate de persoanele fizice şi juridice din Zalău vor fi, în 2019, la acelaşi nivel cu cel din acest an, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local adoptată joi.
„Pentru 2019 avem, în proporţie de peste 90%, acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor locale. Ba chiar, în cazul impozitului pentru clădirile nerezidenţiale ale persoanelor juridice, acest impozit scade de la 1,1% la 1%. Vom avea, de asemenea, ca şi în acest an, gratuitate pentru transportul public în cazul elevilor şi pensionarilor’, a declarat, în cadrul şedinţei, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.
Hotărârea prevede că persoanele fizice care aleg să-şi achite integral impozitele şi taxele locale până la 31 martie 2019 vor beneficia de o reducere de 10%, iar persoanele juridice de o reducere de 5%.
În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a aprobat şi introducerea unei taxe de 500 de lei pentru oficierea căsătoriilor în zilele de sărbători legale şi 300 de lei pentru oficierea căsătoriilor pentru cei care nu au domiciliul sau reşedinţa în Zalău.

Alte articole

Leave a Comment