IMM Invest – Guvernul liberal vine cu măsuri concrete pentru sprijinirea mediului de afaceri

În aplicația programului IMM Invest România sunt înregistrate deja peste 45.000 de cereri de înregistrare.

Prin programul IMM Invest, coordonat de Florin Câțu, ministrul Finanțelor Publice, guvernul PNL susține capitalul și economia privată. Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.

Programul permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Aceasta este singura schemă de garantare, creditare și ajutor de stat pentru IMM aprobată de Comisia Europeană, cu costuri de garantare 0, dobândă 0, comision de risc 0, de la ora actuală, din UE.

Gradul de multiplicare in economie este de minim 75 miliarde lei. În cadrul schemei de garantare se preconizează că va fi acordat sprijin pentru un număr de maximum 40.000 de IMM-uri. Estimăm că prin program vor fi menținute aproximativ 580.000 de locuri de muncă.
Cei interesați pot accesa pagina https://www.imminvest.ro/

Sursa foto – www.digi24.ro

(P)

Alte articole

One Thought to “IMM Invest – Guvernul liberal vine cu măsuri concrete pentru sprijinirea mediului de afaceri”

  1. Anonim

    Ce prostii…

Leave a Comment