Hoții au dat iama la „Ziua Cânepii”

Peste 30 de jandarmi au fost la prezenţi la datorie în zilele sfârșitului de săptămână trecut, cu ocazia desfăşurării evenimentelor prilejuite de „Zilele Comunei Carastelec”, „Ziua Cânepii”, „Sărbătoarea Comunei Chieşd”, „Hramul Mănăstirii Voivodeni” şi „Serbarea omagială Mihai Viteazul” de la Guruslău. Totodată, jandarmii sălăjeni şi-au îndeplinit şi misiunile curente pe linia menţinerii ordinii şi liniştii publice în sistem integrat.

În zilele de weekend s-au aplicat un număr de 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.700 lei, la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, duminică, 6 august 2017, pe timpul desfăşurării unui spectacol cultural-artistic în Gîlgăul Almaşului, în cadrul manifestărilor prilejuite de „Ziua Cânepii”, jandarmii din cadrul plutonului Jibou au fost sesizaţi cu privire la sustragerea unei borsete conţinând un telefon în valoare de 1.200 lei şi suma de 50 lei.

În urma verificărilor, jandarmii au depistat făptuitorii: două persoane de sex feminin cu vârsta de 11 ani, respectiv 8 ani, ambele domiciliate în localitatea Gîlgăul Almaşului. Telefonul a fost găsit la aproximativ 150 metri de locul faptei, iar borseta la aproximativ 200 metri în pădurea din apropiere.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de furt, conform art. 228 Cod Penal, acte care urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou în vederea continuării cercetărilor. Bunurile, în valoare totală de 1250 lei, au fost recuperate în totalitate şi restituite părţii vătămate, un bărbat de 36 de ani din Gîlgăul Almaşului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj recomandă cetăţenilor participanți la diverse evenimente ca în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, să solicite sprijin la numărul unic pentru situaţii de urgenţă „112” sau să se adreseze direct echipajelor de jandarmi aflate la locul manifestărilor.

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment