Hala agroalimentară Astralis, la un pas de finalizare

Un proiect așteptat de zălăuani, derulat în una dintre zonele în care s-a investit cel mai puțin în ultimele două decenii – Piața Astralis, este aproape de finalizare. Hala se află, în acest moment, în faza de finisaje, construcția fiind ridicată de echipele care lucrează la proiect de aproape un an. Acesta a fost, de altfel, și termenul estimat pentru execuție, aproximativ 11 luni, lucrările fiind demarat la sfârșitul anului trecut.

Primăria Zalău amenajează în această perioadă interiorul halei, dar și spațiile exterioare, grupurile sanitare, dar și parcarea și căile de acces către piață și hală. Stadiul lucrărilor la Piața agroalimentară Astralis sunt finalizate în proporție de peste

85 la sută și se fac eforturi ca lucrările să fie gata înainte de termenul de predare, stabilit pentru 19 noiembrie 2018. Se mai lucrează la  asigurarea utilităților, la instalațiile sanitare, termice, electrice  i la procurarea echipamentelor.

“Lucrările la Piața agroalimentară Astralis sunt finalizate în proporție de 85 la sută și se fac eforturi ca obiectivul să fie gata înainte de termenul de predare, stabilit pentru 19 noiembrie 2018. Se lucrează, în această perioadă, la asigurarea utilităților, la instalațiile sanitare, termice, electrice și la procurarea echipamentelor” se arată în răspunsul municipalității la solicitarea cotidianului nostru privind stadiul lucrărilor la acest proiect.

Hala are o suprafaţă construită de 860 metri pătrați, cu regim de înălţime parter; toate utilitățile asigurate (alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu energie electrică) fiind amenajat și un corp de clădire anexă în exteriorul halei agroalimentare, ce va adăposti grupurile sanitare aferente noii hale, precum şi un punct de colectare a deșeurilor. A fost modificat întreg sistemul de canalizare pluvial vechi fiind realizat și sistemul de iluminat aferent. Costul investiției este de aproximativ 2.400.000 de lei. Pe toată perioada execuției lucrărilor, pentru comercianții și producătorii care își desfășurau activitatea în Piața Astralis au fost puse la dispoziție spații similare în Piața Dumbrava Nord, urmând ca aceștia să revină în Astralis imediat după recepția obiectivului. Acesta este primul proiect de anvergură finalizat de Primăria Zalău în această zonă a municipiului, o poartă de intrare/ieșire în oraș care din păcate, a fost lăsată de peste 25 de ani într-o continuă așteptare. Următorul obiectiv ce va beneficia de reabilitare este blocul Silvania – Astralis situat pe bulevardul Mihai Viteazul, lângă Oficiul Poștal 2, un bloc aflat într-o stare avansată de degradare, imobil ce va fi transformat în bloc de locuințe sociale.

 

 

Alte articole

One Thought to “Hala agroalimentară Astralis, la un pas de finalizare”

  1. Anonim

    Încă un proiect rămas de la Capalnasiu !

Leave a Comment