Guvernul a aprobat începerea exproprierilor aferente proiectului “Tunelul Meseș”

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, Hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Secțiunea 3B – Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj”, din cadrul obiectivului de investiții ,,Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”. Conținutul Hotărârii: „În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, al art. 5 alin. (1) din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, cu modificările și completările ulterioare, și având în vedere dispozițiile Hotărârii Guvernului nr. 1.363/2003 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”, precum și ale Hotărârii Guvernului nr. 739/2019 privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea” Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Se aprobă amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național ,,Secțiunea 3B – Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj”, din cadrul obiectivului de investiții ,,Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj – Oradea”, conform studiului de fezabilitate revizuit, anexat la prezenta hotărâre. Se aprobă declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Secțiunea 3B – Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj”, din cadrul obiectivului de investiții ,,Autostrada BrașovTârgu Mureș-Cluj-Oradea”, aflat pe amplasamentul prevăzut la art. 1, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. Se aprobă lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localității Românași, din județul Sălaj, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor, prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Secțiunea 3B – Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj”, din cadrul obiectivului de investiții ,,Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”, aflat pe amplasamentul prevăzut la art. 1, sunt în cuantum total de 8.346 lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în conformitate cu prevederile legale.

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Guvernul a aprobat începerea exproprierilor aferente proiectului “Tunelul Meseș””

 1. Liberali cu mintea odihnită

  Ăștia nu-s în stare să să asigure niște banale măști pt persoanele defavorizate și vorbesc de tunele. Stirea e din ciclul Să râdem cu stan și bran pt liberalii cu mintea odihnită!

  1. Anonim

   Evident ca mint de ingheata apele, propaganda electorala penibila. In plus,astia-s bani??? Niste dobitoci.

 2. Avocatul boborului

  Cred ca este o greseala undeva, nu se poate expropria/ despagubi cu 8000 de lei, suma e prea mica. Pai dai un teren pe unnsalariu de bugetar? Daca oamenii nu vor, ce se intampla? Se ia cu japca? O speța interesanta, cred ca oamenii ar trebui sa se gandeasca foarte bine inainte sa semneze actele cu acesti nemernici pusi pe furt si inselat mereu, nimeni altii decat autoritatile statului! Atentie!

Leave a Comment