Greva ceferiştilor a blocat mersul trenurilor

Niciun tren nu a circulat, în această dimineaţă, între orele 7 şi 9, după ce angajaţii de la Mişcare Comercial au întrerupt voluntar lucrul, ca urmare a eşuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă.
În aceste condiţii garniturile care ar fi trebuit să pornească din gări în intervalul amintit şi-au amânat plecarea până după ora 9, iar cele aflate în trafic au „tras pe dreapta” în cea mai apropiată staţie. Din Gara Zalău nu au plecat ori nu au ajuns la timp trenurile 4361 Sărmăşag-Jibou şi 4362 Jibou-Sărmăşag.
„Protestul nu este organizat de sindicate. Va fi vorba despre o încetare voluntară a lucrului de către cei implicaţi în circulaţia trenurilor, pentru a trage semnale de alarmă actualilor şi foştilor guvernanţi legate de faptul că în ultimii cinci nu au primit niciun procent în plus la salarii. Negocierile pentru încheierea noului contract colectiv de muncă au eşuat”, a declarat Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial.
Sindicaliştii din transporturile feroviare ameninţau încă din 15 aprilie că ar putea declanşa conflictul colectiv de muncă începând cu 23 aprilie, dacă până atunci nu vor fi încheiate noile contracte colective de muncă, în care să se ţină cont de solicitările salariaţilor. Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajaţilor de a călători gratuit pe calea ferată şi de faptul că nesemnarea noilor contracte de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă.

3 Thoughts to “Greva ceferiştilor a blocat mersul trenurilor”

 1. Zălăuan

  Sau dus vremurile bune pentru grevă, anii 90. Atunci ceferiştii, când pofteau o nouă mărire de salariu, una două făceau grevă, nu conta că lăsau în gări, bătrâni şi copii, iarna.
  La muncă, puturoşilor, să vă pară bine că aveţi servici!

 2. viorel

  Tare stire.Mai Andreea ne dai numai bombe. Pai pe cine mai intereseaza ca astia fac greva.Da ce fac greva pentru investitii,pentru bunul mers al CFR ? NU. Pentru salarii si beneficii dupa cum s-au obisnuit de 24 de ani.Vai de mama lor la cat lucreaza. La munca zero salariu pe masura.Ia sa treaca ei la privat .Vor lua suturi in dos de-o sa la zboare nadragii.

 3. Anonim

  Meret la munca lesinatilor, sclavi pa viata ar tabui sa fiti ,prinde-var rusinea de putori si de spagari

Leave a Comment