Foame mare de bani! Fiscul sălăjean a pus peste 9.000 de popriri pe conturi în acest an

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sălaj nu-i iartă pe datornici, la fel cum face Fiscul la nivelul întregii țări, încercând să recupereze de la ei sumele restante la bugetul de stat. Ultima măsură care se ia împotriva datornicului este poprirea pe cont, fie el de salariu sau pensie. Și nu puțini au fost sălăjenii care s-au trezit cu conturile blocate pentru că au datorii. Astfel, potrivit reprezentanților Fiscului sălăjean, de la începutul anului, au fost emise circa 9.000 de popriri (persoane fizice și juridice), suma de recuperat de către stat fiind de aproape 112 de milioane de lei.

Numai în luna septembrie s-au pus popriri pe 852 de conturi (persoane fizice și juridice), pentru recuperarea unui total de 4,7 milioane de lei.

“Precizăm că, la nivelul AJFP Sălaj, în cursul anului 2018, s-a încasat prin aplicarea măsurilor de executare silită suma de 39,94 milioane de lei, din care sub forma emiterii și comunicării somației suma de 20,82 milioane de lei, a popririlor bancare suma de 16,29 milioane de lei, prin poprirea la terți suma de 2,50 milioane de lei, iar prin valorificarea sechestrelor suma de 0,33 milioane de lei”, se arată în comunicarea făcută de instituția amintită la solicitarea noastră .

Vesta proastă pentru datornici este că acțiunile de recuperare nu se vor opri aici. În următoarea perioadă, vor primi decizii de impunere cei care au realizat venituri între anii 2014-2017 și nu au plătit la “sănătate” și “pensie”, motiv pentru care urmează calculul datoriei.

Vestea bună este că acei contribuabili care achită datoria până în luna martie vor primi o bonificație de 10 la sută, termenul legal de plată fiind jumătatea anului viitor. Toate detaliile acestor restanțe se pot consulta și prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

Alte articole

Leave a Comment