Fiscul va soma sălăjenii să-și plătească datoriile pe ultimii cinci ani

Toţi datornicii persoane fizice vor fi somați să-și plătească toate datoriile către stat din ultimii cinci ani. Fiscul va centraliza, până în octombrie, ce datorii au strâns românii în ultimii cinci ani, urmând ca toţi să primească decizii de impunere până la data de 15 noiembrie.

Guvernul s-a văzut cu traista cam goală și s-a gândit recent să „strângă cureaua”. Nu de la bugetele lor, ci tot de la cetățeni.

Unii cetățeni deja s-au trezit cu popriri pe conturi și sunt somați să plătească cât mai repede sumele restante pe care înainte nu le știa să le datoreze statului.

ANAF va termina până în luna octombrie centralizarea datoriilor pe care le au persoanele fizice la stat, urmând ca, toţi oamenii care au restanţe să primească decizii de impunere pentru datoriile cumulate în ultimii cinci ani, cu doi ani în plus ca până acum. Până în 15 noiembrie ar trebui ca toți datornicii să primească decizii de impunere și să vadă negru pe alb câți bani trebuie să scoată din buzunar.

Argumentul din spatele deciziei este acela că Ministerul Finanțelor își dorește ca 2019 să înceapă curat, iar până atunci ar trebui clarificate și “curățate” toate problemele actuale.

Contribuabilii persoane fizice au datorii către stat de 14-15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani, iar Ministerul Finanţelor vrea să stimuleze achitarea lor anul acesta.

Recuperarea acestor sume face parte din soluţiile găsite pentru menţinerea deficitului bugetar sub 3 la sută în 2018.

Începând din acest an, persoanele fizice trebuie să depună o Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate. Termenul limită pentru depunerea documentului a fost 31 iulie 2018. Începând cu anul 2019, Declaraţia Unică se va depune exclusiv online.

Leave a Comment