Fiscul avertizează: alertă de fraudă!

O nouă fraudă circulă printre români în numele ANAF. Mii de românii s-au trezit cu mesaje primite pe telefon în care aflau că au datorii mari la Fisc. Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat un avertisment pentru toți cei care primesc astfel de mesaje și le spun să ignore sau să îl denunțe autorităților competente.

 

Fraudele în numele ANAF continuă și în iulie

Ceea ce ANAF le cere românilor este să nu dea crezare mesajelor în care sunt înștiințați că au datorii la Fisc, pentru că ANAF nu trimite niciodată SMS-uri. Ba mai mult, le spune să nu vireze banii ceruți. În multe astfel de mesaje de escrocherie clasică se cer sume care depășesc bine 1.000 de lei, uneori ajungând chiar și la 1.700-2.000 de lei.

„Persoanele fizice recepţionează sms-uri sau email-uri, în care sunt informaţi că pot primi bani de la ANAF. Persoanele sunt sfătuite să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora”, transmite ANAF

 

Mii de români, păcăliți că sunt datori la Fisc și amenințați că vor fi executați silit

„Rugăm contribuabilii să nu acceseze site-ul din sms-urile primite și, totodată, le reamintim că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu transmite informații nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituției este www.anaf.ro”, mai transmit cei de la Fisc.

Astfel de fraude în numele ANAF au mai circulat și în luna iunie 2019. În luna august a anului 2018, o altă fraudă asemănătoare a fost descoperită de agenții Fiscului. Mii de români erau înștiințați și atunci că sunt datori la stat și că trebuie să achite până pe 15 septembrie anumite datorii fictive ori în caz contrar trebuie să se prezinte la ANAF. Oamenii erau amenințați inclusiv cu executarea silită pentru neplată.

Alte articole

Leave a Comment