Firmele sălăjene, obligate să se alinieze la noile prevederi. Angajaţii din construcţii vor câștiga cel puțin 3.000 lei brut

Ordonanța de Urgență a Guvernului 114, cunoscută ca Ordonanţa lui Teodorovici, privind modificările fiscale de la sfârşitul anului 2018, a acordat anumite facilităţi sectorului construcţiilor, pentru a-i determina pe cei care lucrează în străinătate să se întoarcă acasă.

Potrivit Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii, numărul mediu al salariaţilor din domeniu s-a redus cu 2 la sută în ultimii doi ani, adică cu aproximativ 8.000 de persoane.

Noua Ordonanţă prevede un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei şi taxe pe muncă zero pentru angajatori, astfel încât salariul minim net lunar să depăşească echivalentul în lei a 500 de euro. Aici vor intra toate firmele care au codul CAEN construcţii, dar şi producătorii de sticlă, cărămidă, ţiglă, beton, mortar, materiale plastice pentru construcţii, uşi şi ferestre din metal, construcţii metalice şi altele, care obţin cel puţin 80 la sută din cifra de afaceri efectiv din activitatea pe construcţii, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere.

Deoarece facilităţile au fost acordate pe domenii CAEN şi nu pe coduri COR, de clasificare a activităţilor, salariul minim promis va trebui  acordat tuturor angajaţilor din acest sector, fiind vorba nu numai de constructori, ci şi de cei care desfăşoară activităţi conexe.

Alte articole

One Thought to “Firmele sălăjene, obligate să se alinieze la noile prevederi. Angajaţii din construcţii vor câștiga cel puțin 3.000 lei brut”

  1. Vasile

    Foarte bine, ca patronul nu ar fi dat prea curand atata….

Leave a Comment