Firmele lui Gică Popescu au datorii colosale. Investițiile anunțate de acesta la Zalău sunt incerte

La câteva săptămâni de la anunțul în care Gică Popescu a făcut cunoscut că intenționează să investească la Zalău, într-un complex comercial de tip mall, unde ar urma să își facă prezența un important lanț de magazine, iată că apar vești nu tocmai optimiste în acest sens. Porivit presei centrale, Gică Popescu a investit banii câştigaţi din fotbal în mai multe afaceri, inclusiv imobiliare, dar alegerea pare să-l fi distrus financiar pe fostul căpitan al echipei naţionale a României.

Conform datelor de la Ministerul de Finante, Gică Popescu controlează două firme de dezvoltare imobiliară, G.L.P. Project SRL și GP Holding Invest SRL care aveau, la finalul lui 2017, datorii uriașe, de 32.963.468 de lei, respectiv de 38.332.298 de lei. În total, restanțele firmelor lui Gică Popescu sunt de 71.295.766 de lei, adică 15,5 milioane de euro. Această situație ar putea duce, cel mai probabil, la blocarea investițiilor pe care Gică Popescu intenționează să le facă, inclusiv în Zalău.

După ce s-a retras din fotbal, fostul căpitan al naționalei și al Barcelonei a încercat tot felul de afaceri. A încercat, fără succes, în domeniul impresariatului sportiv, și-a deschis un hotel la Calafat, a investit într-un centru comercial din Rahova, dar și în firme specializate în afaceri cu energie eoliana. Multe din afaceri au eșuat, poate și din cauza faptului că a fost închis, după condamnarea primită în Dosarul Transferurilor.

 

Alte articole

Leave a Comment