Finanţări nerambursabile pentru firmele sălăjene care fac angajări

Ministerul Finanţelor Publice anunţă deschiderea unei noi sesiuni de înregistrare a cererilor de acord pentru finanţare în baza HG. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Sesiunea se desfăşoară în perioada 8-22 august, bugetul alocat fiind de 113 milioane de lei. Sumele sunt acordate sub formă de granturi (nerambursabile), de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative necesare în prima etapă de evaluare, se transmit prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, Str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucureşti, menţionându-se pe plic: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 332/2014”. Anul de referinţă este 2017

„Având în vedere faptul că emiterea acordurilor pentru finanţare pentru cererile depuse în această sesiune se estimează a se finaliza la sfârşitul anului 2016, pentru stabilirea calendarului de creare a locurilor de muncă, vă recomandăm să luaţi în considerare anul 2017 ca fiind primul an de creare“, arată Ministerul Finanţelor, într-un comunicat.

Analiza cererilor de acord pentru finanţare începe numai după încheierea sesiunii de înregistrare (8-22 august), fără a avea importanţă ordinea înregistrării la Registratura generală a Ministerului Finanţelor.

A.V.

Alte articole

Leave a Comment