Finanţare pentru companiile din construcţii

Producătorii din industria materialor de construcţii pot aplica, începând de astăzi, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, pentru a beneficia de granturi nerambursabile destinate înfiinţării şi dezvoltării capacităţilor de producţie pentru materiale de construcţie, în conformitate cu standardele şi nevoile actuale ale pieţei. Sesiunea va fi deschisă timp de 30 de zile, respectiv până miercuri, 8 mai 2024.

Este vorba despre lansarea oficială a programului Construct Plus, la care pot depune cereri de finanţare atât IMM-urile, cât şi marile companii înfiinţate sau aflate în activitate, iar scoopul lui este reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcţii, stimularea investiţiilor în judeţele mai puţin dezvoltate, creşterea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii. Programul are un buget total este de 596 milioane euro pentru perioada 2023-2026, din care pentru anul 2024 este alocat un buget de 149 milioane euro.

Pentru a evalua eligibilitatea şi analiza cererilor de finanţare, aplicanţii trebuie să transmită situaţiile financiare anuale aprobate, referitoare la perioada 2020-2022. Companiile nou-înfiinţate sunt exceptate de la această cerinţă. Documentaţia necesară va include situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, precum şi contul de profit şi pierdere. Aceste documente trebuie să fie depuse la ANAF pentru a confirma autenticitatea lor. De asemenea, se va verifica rentabilitatea cifrei de afaceri a întreprinderilor active în ultimii 3 ani fiscali şi dacă acestea deţin capitaluri proprii pozitive la finalul exerciţiului financiar din 2022. Cererile de acord pentru finanţare, împreună cu documentele justificative, trebuie să fie transmise la Registratura MEAT, situată în Bucureşti, la adresa: Calea Victoriei nr. 152, Sector 1, cu următoarea menţiune pe plic: „Direcţia Politici Industriale şi Finanţări pentru Industrie – O.U.G. nr. 68/2023”.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului încurajează toate companiile eligibile să aplice pentru acest program şi să contribuie astfel la creşterea şi dezvoltarea sectorului construcţiilor din ţara noastră.

One Thought to “Finanţare pentru companiile din construcţii”

  1. […] companii înfiinţate sau aflate în activitate, iar scoopul lui este… Articolul Finanţare pentru companiile din construcţii apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment

error: Conținut protejat!