Finanţare nerambursabilă de 120.000 de lei pentru firmele aflate la început de drum

Firmele înfiinţate în ultimii doi ani pot obţine o finanţare nerambursabilă de 120.000 de lei de la stat prin intermediul Programului START. În acest sens, antreprenorii trebuie să depună un proiect în cadrul sesiunii 2016, sesiune ce va fi anunţată în perioada următoare.
Programul START beneficiază, în anul 2016, de un buget de 17.000.000 de lei, iar dacă toate proiectele ar solicita ajutor maxim, banii ar ajunge pentru finanțarea unui număr de 141 de beneficiari.
De acest ajutor nerambursabil pot beneficia următoarele societăți: microîntreprinderile, având de la zero până la nouă angajați; întreprinderile mici, având de la zece la 49 de angajați; întreprinderile mijlocii, având de la 50 la 249 de angajați.
Pe de altă parte, condițiile necesare sunt: societățile au cel mult doi ani de la înregistrarea la Registrul Comerțului la data deschiderii aplicației; societățile nu au datorii restante la bugetul general (la sediul social) sau bugetele locale (pentru eventualele puncte de lucru); ajutorul acordat prin programul START se acordă o singură dată unei societăți, prin urmare trebuie să nu mai fi primit sprijin financiar prin intermediul acestei măsuri; societățile nu au primit mai mult de 200.000 de euro drept ajutor nerambursabil în ultimele trei exerciții financiare; societatea va solicita sprijin nerambursabil pentru o activitate eligibilă, iar codul CAEN este înregistrat la data depunerii Cererii de acord de principiu pentru finanțare, dar este autorizat a fi desfășurat la data decontului (după aprobarea proiectului).
Sprijinul acordat nu poate reprezenta mai mult de 90 la sută din valoarea eligibilă a proiectului, astfel încât beneficiarul finanțării trebuie să contribuie cu diferența de 10 la sută. În plus, beneficiarul va trebui să acopere în întregime valoarea neeligibila a proiectului.

Alte articole

Leave a Comment