Evaziune cu facturi fictive la Coşeiu

Administratorul unei societăţi din Coşeiu este trimis în judecată de către procurorii sălăjeni într-un dosar de evaziune fiscală, după ce s-ar fi folosit de facturi fiscale fictive pentru a se sustrage de la plata unor obligaţii fiscale.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Bianca-Livia Brazdău, în calitate de administrator al SC CD Complex SRL Coşeiu, în perioada 10 decembrie 2009-22 septembrie 2010, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli fictive, în baza a 20 de facturi fictive, emise în numele SC GPG Construct SRL, firmă radiată încă din iunie 2008. În acest fel, susţin anchetatorii, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 29.279 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
În acelaşi dosar va fi adus în faţa instanţei sălăjene şi Zaharia-Gheorghe Pop, acuzat de complicitate la evaziune fiscală. În perioada 10 decembrie 2009-22 septembrie 2010, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a întocmit în mod fictiv cele 20 de facturi fictive, în numele firmei GPG Construct SRL, cunoscând că aceasta era radiată. Mai apoi, a înmânat respectivele facturi administratorului companiei din Coşeiu.
Dosarul a fost trimis Tribunalului Sălaj pentru soluţionare.

Leave a Comment