E oficial: primii 2,5 kilometri din bulevardul zălăuan intră în reabilitare

În cadrul ședinței de Consiliu Local municipal de joi desfășurată la Primăria Zalău, a fost aprobată alocarea sumelor necesare pentru reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazul, pe tronsonul situat între intersecția cu Strada Voievod Gelu și intersecția cu Strada Lupului, investiție începută și care urmează să fie finalizată, potrivit reprezentanților Primăriei, în luna august a acestui an.
În primă etapă, potrivit primarului municipiului Zalău, Ionel Ciunt, în acest an se intervine pe o porțiune de 2,5 kilometri pentru modernizarea părții carosabile și a porțiunilor de spațiu verde dintre cele două sensuri de circulație.

Trotuarele fac obiectul unui proiect pe bani europeni ce va fi derulat ulterior, proiect ce va cuprinde și modernizarea stațiilor de autobuz existente precum și introducerea în subteran a cablurilor de electricitate și telefonie/tv/internet. Municipalitatea vrea să reconfigureze și să refacă în totalitate spațiile verzi de pe marginea bulevardului, rondourile cu flori, să aducă în zonă mobilier urban nou, astfel încât această porțiune de bulevard să fie în final complet schimbată. Același lucru este luat în calcul, pe viitor, pentru întreg bulevardul zălăuan.

”Avem un proiect pe care îl depunem pentru accesarea de fonduri europene, prin intermediul căruia se vor obține bani prin Programul Operațional Regional, Axa 4.1. Lucrările care se vor face pe bani europeni constau în refacerea trotuarelor, piste de biciclete, canale tehnice în care să fie coborâte cablurile care există în acest moment pe stâlpi, modernizarea stațiilor de autobuz și a spațiilor verzi. Astfel, în acest an reabilităm din bugetul propriu 2,5 km din bulevard, partea carosabilă și scuarurile dintre sensurile de circulație.”, a spus edilul zălăuan în plenul ședinței de Consiliu Local. Lucrările vor fi achitate cu bani din bugetul local, suma alocată fiind de aproximativ 4,8 milioane de lei.

Alte articole

One Thought to “E oficial: primii 2,5 kilometri din bulevardul zălăuan intră în reabilitare”

  1. reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazul

    „în acest an se intervine pe o porțiune de 2,5 kilometri pentru modernizarea părții carosabile și a porțiunilor de spațiu verde dintre cele două sensuri de circulație.”
    si voi ati inceput cu ce era mai important : spațiu verde !!!!

Leave a Comment