Drumurile judeţene au nevoie de 10 milioane de lei

În urma inventarului făcut de către specialiştii Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj privind starea drumurilor din judeţ, autorităţile au stabilit o listă de priorităţi, ce cuprinde atât plombări şi reparaţii, cât şi reabilitări. Lucrările prevăzute a se derula în acest an vizează şi construcţia unui pod nou peste Valea Crasnei, precum şi intervenţii pentru siguranţa şi semnalizarea arterelor de circulaţie.

Circa 10 milioane de lei au fost prevăzuţi în acest an de la bugetul judeţean pentru derularea unor investiţii urgente pe drumurile Sălajului, susţin oficialii CJ Sălaj. Potrivit sursei citate, în cursul anului 2014, pe reţeaua de drumuri judeţene se va interveni cu lucrări de reparaţii pe DJ 191C, Ortelec-Creaca şi pe DJ 108F, Treznea-Agrij, unde va fi aşternut un strat de covor bituminos. De asemenea, oficialii s-au angajat să continue lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene 108A, Agrij-Bogdana, pe 11 kilometri, 108A, Agrij-Românaşi, pe 10 kilometri şi109P, Cerîşa-Cosniciu de Jos, pe 4 kilometri.
„Vor fi executate reparaţii şi plombări pe aproape întreaga reţea de drumuri judeţene, cu excepţia arterelor reabilitate recent. Vorbim despre reparaţii de fundaţii, pe 500 de metri pătraţi, şi plombări pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi, lucrările acestea urmând să fie executate în două campanii: în aprilie-mai, respectiv în septembrie-octombrie”, ne-au transmis reprezentanţii administraţiei judeţene.
Potrivit sursei citate, în acest an vor demara lucrările de reabilitare a drumului ce leagă Şimleu Silvaniei de Moiad, o şosea intens circulată şi aflată într-o stare avansată de uzură, şi a celui dintre Nuşfalău şi Plopiş, un drum de piatră ce va fi asfaltat. Cele două porţiuni de drum însumează 22 de kilometri şi au fost cuprinse în lista priorităţile întrucât intervenţii făcute până acum în repararea lor s-au dovedit a fi ineficiente. Investiţia necesară pentru cele două drumuri a fost estimată la un milion de lei şi va permite mărirea capacitatăţii portante, respectiv asigurarea unui trafic corespunzător.
Tot în acest an va începe construcţia unui pod care să facă legătura între Bobota şi Derşida, pe DJ 108B, peste Valea Crasnei. Podul, pentru care se vor cheltui de la bugetul judeţului aproape două milioane de lei, va avea peste 40 de metri lungime.
Adiacent drumurilor judeţene sunt prevăzute lucrări de cosiri, defrişări, decolmatarea de podeţe şi şanţuri, precum şi lucrări privind siguranţa şi semnalizarea arterelor de circulaţie.

2 Thoughts to “Drumurile judeţene au nevoie de 10 milioane de lei”

  1. Anonim

    Nusfalau-Tusa iar nimic? Mai e mult pan’ la alegeri? Abia astept.

  2. Anonim

    ma da chear ,,,,macar podu de Lazuri Sig atat macar….ce gunoaie de oameni…cu PD-ul la conducere si nimic comuna pd-ista Valcaul Sag-ul si nu au facut nimic cand au guvernat …….acum ca e PSD-ul nu ma mir ca nu mai baga nici un ban pe acest traseu plin de PDL-isti

Leave a Comment