Doar anumite firme sălăjene trebuie să deruleze negocieri colective pentru majorarea salariilor

Doar firmele cu mai mult de 21 de angajaţi vor fi nevoite să deruleze negocieri colective pentru modificarea contractelor de muncă prin acte adiţionale, în contextul transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Un amendament în acest sens a fost adoptat, marţi, de Senat.

Decizia vine cu doar o săptămână înainte de încheierea perioadei în care această măsură, reglementată prin OUG nr. 82/2017, trebuie aplicată (20 noiembrie – 20 decembrie 2017).

Amendamentul aprobat de senatori elimină firmele mici, cu mai puţin de 21 de angajaţi, din sfera de obligativitate a iniţierii negocierilor colective:

Art. VII se completează şi se modifică după cum urmează: “(1) Potrivit prevederilor art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare, inițierea negocierii colective este obligatorie pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

(2) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) și (5) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectivă, numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de angajaţi.

(3) Prevederile alin. (1) şi (2) se aplică în perioada 20 noiembrie-20 decembrie 2017.”

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a ajuns la concluzia că prevederile sunt inaplicabile, deoarece în România există foarte multe microîntreprinderi în care unic angajat este şi proprietarul firmei, cazuri în care negocierea este imposibilă.

Alte articole

Leave a Comment