Directorul Uzinei Electrice a demisionat

După 34 de ani lucraţi în societatea locală de termoficare, din care 14 petrecuţi la conducerea ei, Viorel Marian, directorul general al Uzinei Electrice (UE) Zalău şi-a înaintat demisia. Consiliului de Administraţie al companiei, alcătuit din Leontin Vasile Lung (director AISE Zalău), Maria Marc (PSD), Sojka Attila (UDMR), Paul Leca (PNL) şi Ioana Drăguşin (PNL) le revine misiunea de a desemna un înlocuitor, ne-a declarat primarul Ionel Ciunt, care s-a arătat surprins de vestea demisiei şefului UE Zalău.

Contactat Marian a infirmat zvonurile potrivit cărora decizia de a părăsi fotoliul de director vine ca urmare a schimbării conducerii politice a Primăriei Zalău şi că se bazează numai pe motive personale. „Aveam de gând să demisionez de mult timp. M-am străduit, am făcut tot ce am putut pentru această societate, dar am obosit. A venit vremea să mă retrag ”, a precizat directorul demisionar.

În vârstă de 60 de ani, Viorel Marian este angajat al Uzinei Electrice (fostul CET) din 1982 şi a ocupat, de-a lungul celor 34 de ani de carieră, mai multe posturi, de la cele de inginer debutant, şef de laborator şi şef de secţie, la cele de sef serviciu, inginer şef şi director tehnic. În 2002, când societatea s-a desprins din structurile centralizate, a fost numit director general.

Pentru Uzina Electrică, viitorul nu arată prea roz dacă este să  luăm în calcul problemele cu care operatorul s-a confruntat în ultima perioadă. Recent, societatea a pierdut patru din cele 23 de unităţi de învăţământ din municipiu cărora le asigura supravegherea şi verificarea tehnică a centralelor termice. În plus, încercările conducerii companiei de a scoate la licitaţie activele din Valea Miții au fost sortite eșecului, după ce proiectul întocmit în acest sens, în legislatura trecută, nu a trecut de votul vechilor consilieri locali.

Primarul Ionel Ciunt s-a arătat nemulţumit de modul în care UE Zalău şi-a onorat, până acum, obligaţiile. Astfel, susţine el, deşi în contractul încheiat cu Primăria Zalău se prevedea că societatea trebuie să asigure extinderea iluminatului public în 18 zone din municipiu, banii fiind, de altfel, alocaţi, lucrările au fost realizate doar în patru zone, însă doar după insistenţele edilului.

În opinia sa, viitoarea conducere a UE Zalău va trebui să găsească soluțiile pentru ca societatea „să trăiască din ce produce”. De altfel, a mai spus oficialul, „lucrurile trebuie regândite nu doar în ceea ce priveşte Uzina Electrică, ci şi Citadinul şi Direcţia Generală de Administrare a Domeniului Public. Le vom evalua şi apoi vom avea o abordare pragmatică”.

7 Thoughts to “Directorul Uzinei Electrice a demisionat”

 1. Dan

  Foarte bine . desfiintata e cel mai corect , dar simultan cu CITADIN (prima) si ADP1 Ar rezulta prin externalizare , eficienta mult crescuta costuri mult,mult diminuate , functii de puturosi notorii cu salarii f mari dispar !!!!

 2. yyy

  pacat ca se intampla astfel de lucruri

 3. La ce dracu platiti consiliu de administratie la o unitate care nu face nimic. Si apropo de CA. Maria Marc este nevasta lui ………….?

 4. Cuibus

  Dle CIUNT si la patrimoniu e o cloaca ” Capalnasiu” care taie frunze la caini ! Deratizare urgenta acolo . circa 40% fac curat la fostul primar , in frunte cu Dna Predescu & comp …Eficienta = zero !!!!!!! Salariatii dnei Cuibus din Agrij si Pausa ,( cate cel putin unul de la fiecare fum de casa ), la fel ! Deratizarea de toamna urgentata ca vine frigul si ..

 5. anonim

  Da madam Marc este nevasta securistului marc mare scula a CJ.Si mai are incă vreo 3 CA (uzina electrica, transurbis si citadin).Deci trăiască foncția mare în partiď!Madam Cuibus o mizerie şmecheră care ar trebui luată la intrebări despre marfa băgată pe gît scolilor cu cantine (cartofi, varza, etc)fără licitație?

 6. Anonim

  membrii C A n-au pic de rusine sa ia indeminzatii grase cu toate ca n-au nimic in comun cu profilul de activitate al uzinei pe care au adus-o la faliment

 7. jhhj

  domnii din consiliu de administratie au salari poate de cateva ori mai mari decat a unui muncitori calificat….. doar e greu sa astepti plicul cu bani trimis direct acasa……. frumos ati batut joc de uzina si de angajati cu vechime si cu salari minim ce mai asteptati . puneti mana si capul la contributie /////// sau mai aveti obligatii de a baga cateva taietori frunze la caini ca sefuleti… bine ai facut dkl. M.

Leave a Comment