Direcția Silvică pune în vânzare pomi de Crăciun la prețuri pentru toate buzunarele

Direcţia Silvică Sălaj pregătește în aceaste zile, stocul de brazi de Crăciun, destinat vânzării în punctele de comercializare din Zalău și din alte localități sălăjene. Potrivit răspunsului primit la solicitarea cotidianului Magazin Sălăjean, din partea reprezentanților Direcției Silvice Sălaj, în acest an oferta va fi una generoasă iar prețurile vor fi foarte bune. Practic, oferta de brazi proveniți din pădurile noastre, va cuprinde brazi de diferite mărimi și cu prețuri pentru toate buzunarele. Dănuț Fogoș, directorul instituției, ne-a comunicat în exclusivitate faptul că Direcția Silvică  scoate la vânzare în acest sfârșit de an 1.500 de Pomi de Crăciun din specia molid.

Preţurile sunt cuprinse între 15 lei/bucată şi 25 de lei/bucată, în funcţie de înălţime. Astfel, 15 lei vor costa exemplarele cu o înălţime cuprinsă între 0,7 şi 1,3 metri, 20 lei cei între 1,31 şi 2 metri, iar preţul maxim de 25 lei îl vor avea exemplarele de molid ce au o înălţime cuprinsă între 2,01 şi 3 metri. Pomii de Crăciun provin din culturi speciale, înființate în acest scop de către Direcția Silvică Sălaj. Din pădure nu se va recolta nici un exemplar. Pomii de Crăciun vor putea fi achiziţionaţi de la Ocoalele Silvice din Almaș, Cehu Silvaniei, Ileanda, Şimleu Silvaniei și Jibou. Locuitorii municipiului Zalău vor putea cumpăra pomi de Crăciun de la Centrul de Fructe de Pădure Zalău, situat pe strada Măcieşului nr. 1.

“Estimăm că Pomii de Crăciun vor ajunge pe piață după 10 decembrie 2018. În anii anteriori Direcția Silvică Sălaj a valorificat în jur de 2.500 Pomi de Crăciun (în anul 2017 – 2.400 bucăți, în anul 2016 – 2.600 bucăți). Toți Pomii de Crăciun valorificați în ultimii ani au provenit exclusiv din culturile special înființate de către Direcția silvică”, a declarat Dănuț Fogoș pentru Magazin Sălăjean.

Alte articole

Leave a Comment