De vineri se aplică amenzi pentru nedepunerea registrelor de bani personali

Fiscul a băgat în sperieţi patronii din toată ţara, aşa că oamenii  stau la cozi ca să cumpere registrele de bani personali ai angajaţilor, pentru că joi este ultima zi în care se pot înregistra aceste registre la ANAF. De vineri, cine nu are aceste documente, poate fi amendat.

Registrul de bani personali, aprobat prin Ordinul MFP nr. 513/2015, este un document în care angajaţii firmelor care utilizează case de marcat trebuie să declare banii personali. Astfel, angajaţii trebuie să completeze Registrul de bani personali zilnic, la începutul programului de lucru, fără ştersături sau modificări şi fără să lase spaţii neutilizate.
Registrul se prezintă sub forma unui caiet cu pagini A4, ce trebuie numerotat în ordine crescătoare şi semnat pe ultima pagină de către administratorul operatorului economic sau de către altă persoană împuternicită de acesta. Angajaţii trebuie să scrie în registru, în fiecare zi, atunci când îşi încep programul de lucru, următoarele informaţii: data (ziua, luna, anul); numele şi prenumele; funcţia; suma de bani pe care o au la începerea programului; ora înregistrării; semnătura. Administratorul firmei răspunde de integritatea registrului, cât şi de completarea acestuia de către angajaţi.
Operatorii economici care nu întocmesc „Registrul de bani personali” riscă, din 8 mai, o amendă de 9.000 de lei. OV

Leave a Comment