De la o lună la alta, prețurile o iau razna! Cartofii, ouăle și brânza de oaie – în topul scumpirilor

De la o lună la alta, prețurile de consum sunt într-o continuă creștere. Un ultim raport emis de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Sălaj cu privire la “evoluția prețurilor de consum în luna octombrie a acestui an” indică faptul că acestea au crescut în medie cu 0,22 la sută, comparativ cu luna septembrie. De asemenea, comparativ cu aceeași lună din anul trecut prețurile au crescut cu 2,24 la sută.

În luna octombrie a acestui an, creșteri mari de prețuri la mărfuri alimentare s-au înregistrat la următoarele produse: cartofi cu 4,63 la sută; ouă cu 1,37 la sută; brânză de oaie (telemea) cu 0,59 la sută; brânză de vacă (telemea) cu 0,53 la sută; pâine cu 0,43 la sută; conserve din carne cu 0,35 la sută; conserve din fructe cu 0,34 la sută și preparate din carne cu 0,33 la sută. Conform sursei citate, la mărfuri nealimentare prețurile au crescut, în luna octombrie, cu 0,31 la sută față de luna precedentă. Creşteri mai mari de prețuri față de luna anterioară s‐au înregistrat la: încălțăminte din piele cu 0,85 la sută; energie termică cu 0,84 la sută; combustibili cu 0,67 la sută; confecții cu 0,63 la sută; tricotaje cu 0,62 la sută; detergenți cu 0,29 la sută; autoturisme și piese de schimb cu 0,27 la sută; articole de galanterie, pasmanterie și mercerie cu 0,27 la sută; mobilă cu 0,26 și mașini de spălat cu 0,24 la sută. În ceea ce privește tarifele la serviciile prestate populației, în luna octombrie 2020, pe total grupă servicii, au crescut cu 0,22 la sută față de luna septembrie. Creşteri mai mari de prețuri s‐au înregistrat la: chirie cu 0,49 la sută; confecționat și reparat îmbrăcăminte și încălțăminte 0,46 la sută; transport interurban rutier cu 0,43 la sută; restaurante, cafenele, cantine cu 0,35 la sută; cinematografe, teatre, muzee, cheltuieli cu învățământul şi turismul cu 0,31 la sută; servicii de telefonie cu 0,30 la sută și îngrijire medicală cu 0,25 la sută. În luna precizată au fost înregistrate și scăderi de prețuri, față de luna anterioară, la transportul interurban aerian cu 16,41 la sută şi transport interurban auto ‐ abonamente cu 0,01 la sută.

 

2 Thoughts to “De la o lună la alta, prețurile o iau razna! Cartofii, ouăle și brânza de oaie – în topul scumpirilor”

  1. "Nu ești autorizat să vezi această pagină" Zău?

    Libertatea presei… de oaie sălăjeană. Cum se vede, nu ține blocarea IP Address!
    403 Forbidden

  2. Anonim

    In ROM-manelia colonie nemteasca si a altor tiranii , peste 18 milioane de cetateni sunt victime directe/colaterale ale celor doi alogeni (neamtul Werner si ungurul ORB(an) , straini de tara/popor , etalandu-si permanent prostia infinita/incurabila a lor si a lingailor ce ii voteaza !!!

Leave a Comment