Cum obții un credit online doar cu buletinul

FOTO: https://unsplash.com/photos/eveI7MOcSmw

Dacă nu vrei să-ți irosești timpul la ghișeele băncilor, poți opta pentru varianta rapidă de obținere a unui împrumut–creditul online oferit de IFN-uri (Instituții Financiare Nebancare). Cu ajutorul unui astfel de credit îți poți acoperi imediat cheltuielile neprevăzute, având avantajul că poți aplica pentru un astfel de împrumut doar cu buletinul.

Cum aplici pentru un credit doar cu buletinul

În ultima perioadă au apărut tot mai multe Instituții Financiare Nebancare care acordă credite online doar cu buletinul. Deși sunt relativ nou intrate pe piața din România, aceste împrumuturi au devenit din ce în ce mai căutate de către publicul larg.  Spre exemplu, la Viaconto poți aplica pentru un credit doar cu buletinul, fără să fie nevoie să depui un dosar amplu cu mai multe documente.

Acest tip de credit online a fost gândit special pentru persoanele care au nevoie urgentă de bani pentru a depăși anumite situații neprevăzute. Astfel, un împrumut doar cu buletinul nu poate fi considerat o soluție financiară pe termen lung. Îl obții rapid, îți rezolvi problemele, iar apoi rambursezi cât mai repede, pentru a nu acumula costuri prea mari.

Când aplici pentru un credit online doar cu buletinul

În general, oamenii aplică pentru un astfel de credit, atunci când au nevoie urgentă de bani pentru a achita anumite facturi care nu suportă amânare, pentru repararea autoturismului, pentru repararea anumitor instalații, pentru achiziționarea anumitor medicamente sau pentru plata unor datorii urgente.

Ce sumă poți împrumuta

Atunci când optezi pentru un credit online rapid, doar cu buletinul, trebuie să știi că sumele pe care le poți împrumuta nu sunt unele foarte mari. De obicei, IFN-urile au oferte care pornesc de la 100 de lei și nu depășesc 4000 de lei. Totuși, indiferent de valoarea creditului solicitat, este important că nu trebuie să oferi niciun fel de garanție pentru suma împrumutată.

Avantajele unui credit online

Pentru clasicele credite bancare trebuie să depui o serie de acte și să aștepți chiar și câteva săptămâni până când banca va aproba cererea ta. Însă, pentru un credit online nebancar, totul va decurge mult mai rapid. Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular pe site-ul unui IFN și să introduci datele din buletin. După ce solicitarea ta va fi analizată și aprobată, vei primi un contract electronic de credit, pe care îl poți semna digital și îl poți trimite prin email. În cazul unui credit online, toate informațiile sunt prezentate clar, încă de la început, într-o manieră transparentă, așa că vei ști exact dobânda pe care o vei avea de plătit.

Cum rambursezi un credit online?

Un credit online poate fi rambursat într-una sau mai multe rate până la data scadentă. Plata ratelor se poate realiza rapid, prin ordin de plată către contul emitentului sau prin depunere în numerar la ghișeul unei bănci. Unele IFN-uri oferă chiar opțiunea de colectare a ratelor de la domiciliu, conform unei înțelegeri de comun acord. Un asemenea serviciu presupune, însă, costuri suplimentare.

Care este perioada de rambursare?

În general, perioadele de rambursare ale unui credit online diferă de la o companie financiară la alta. În cazul unui credit modic, poți avea o perioadă de rambursare chiar și de o săptămână, însă în cazul împrumuturilor care ajung la 1000 €, perioada de rambursare poate fi cuprinsă între 5 și 35 de zile. Însă, există și anumiți creditori care au oferte pentru credite rapide online, cu o desfășurare pe 3 luni.

Care sunt dobânzile pentru un credit online

Dobânzile diferă destul de mult de la un credit IFN la altul. Spre exemplu, unele instituții nebancare oferă împrumuturi doar pe baza buletinului cu dobânzi cuprinse între 0,5 și 2% pe zi. Însă, există și unele IFN-uri care acordă credite cu dobândă 0, pentru cei care apelează pentru prima dată la serviciile lor. Aceasta este mai mult o strategie de marketing, prin care companiile financiare încearcă să atragă noi clienți.

Așadar, acum ai o nouă soluție pentru a-ți acoperi cheltuielile urgente. Cu ajutorul buletinului poți aplica rapid pentru un credit online, fără să fie nevoie să prezinți alte documente sau adeverințe de venit.