Creșterea taxelor notariale descurajează cumpărarea de terenuri agricole

Onorariile notariale care au crescut la început de an, în baza unui Ordin al Ministerului Justiției publicat recent în Monitorul Oficial, îi descurajează pe fermierii sălăjeni care intenționează să cumpere suprafețe mari de teren în vederea extinderii activității. Potrivit datelor obținute de la notarii publici din Zalău, se pare că vorbim despre o majorare a taxelor cu până la 10% pentru cei care decid să cumpere teren agricol în viitorul apropiat. În legătură cu modul în care acest lucru afectează fermierii sălăjeni, Silviu Pop – directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Sălaj ne-a declarat că „în ultima vreme vedem că se majorează tot felul de taxe și impozite, desigur că acest lucru va influența în mod direct deciziile fermierilor noștri care intenționau să cumpere teren agricol în acest an. Desigur că majorarea taxelor notariale îi va afecta cel mai tare pe cei care vor cumpăra suprafețe mari de teren, lucru care va pune și o oarecare presiune asupra prețului de vânzare stabilit de proprietarul terenului”.

2 Thoughts to “Creșterea taxelor notariale descurajează cumpărarea de terenuri agricole”

  1. […] Onorariile notariale care au crescut la început de an, în baza unui Ordin al Ministerului Justiției publicat recent în Monitorul Oficial, îi descurajează pe fermierii sălăjeni care intenționează să cumpere suprafețe mari de teren în vederea extinderii activității. Potrivit datelor obținute de la notarii publici din Zalău, se pare că vorbim despre o majorare a taxelor cu până la 10% pentru cei care decid să cumpere teren agricol în viitorul apropiat. În legătură cu modul în care acest lucru afectează fermierii sălăjeni, Silviu Pop – directorul Direcției pentru Agricultură Județeană… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Trădătorii de țară nu dorm. Fac orice pentru ca românii să devină sclavi. Și chiar reușesc. Alinuța a semnat acest ordin mișelesc în timp ce fermierii erau în stradă. Ea și ceilalți din jurul ei știu că mămăliga nu explodează.

Leave a Comment